- USA vil oppleve at proteksjonisme har en pris

Samtidig som president Donald Trump har varslet at USA vil trekker seg fra store handelsavtaler, er næringsminister Monica Mæland (H) i Japan for å diskutere en frihandelsavtale. Med på laget er en trøndersk teknobedrift, som har lyktes i Japan.

Næringsminister Monica Mæland besøkte Nachi-Fujikoshi Corporation, som produserer industriroboter i byen Toyoma. Daglig leder Trygve Thomessen (i midten) og Audun Rønning Sanderud fra trønderske PPM viste frem styringen de lager, som gjør robotene enkle å bruke. 

- Japan er verdens tredje største økonomi, og er et enormt marked med 129 millioner mennesker. Norge har hatt et langvarig samarbeid med Japan på det maritime området, og det ønsker vi å videreutvikle. Vi eksporterer mye fisk hit, og reiselivet til og fra Japan øker mye. Norge har ikke en frihandelsavtale med Japan, og det ønsker vi å få til, sier Mæland.