- Vi har lyst til å åpne i hele landet, først i de store byene, sier Cetin Polat.

Hans tredje restaurantkonsept i Olav Tryggvasons gate 11 i Trondheim ser ut til å være ganske supert. Først var det Økobaguetten, så ble det Cafe la Belle. Men da kundene sviktet måtte det skje endring igjen.

- Vi hadde valget mellom å slå oss selv konkurs eller endre konseptet. Vi valgte det siste, og det har gått veldig bra, sier Polat som i fjor fikk inn daglig leder Christopher Vrioni på eiersiden i selskapet som fortsatt heter Cafe la Belle AS men med restaurantnavnet Super Hero Burger.

Etter å ha gått på en logo-smell tidlig på året, etter at den amerikanske tegneseriegiganten DC Comics krevde endring for å unngå likhet med Supermanns S, har 2016 vært en god opptur for burger-restauranten.

Selv om de hadde fått varemerkeregistrert sin SHB-logo, krevde tegneseriegiganten DC Comics at den ble endret. Slik er den nye logoen som kom for et år siden. Foto: Marianne Tønset

Les også: Slik ser burgersjappa ut etter logo-forvandlingen

Egen oppskrift

I 2014 var åsomsetningen i selskapet på beskjedne 2,5 millioner kroner og resultatet på minussiden. 1. november 2014 åpnet Super Hero Burger og året etter var omsetningen økt til 10,7 millioner og underskudd snudd til overskudd på 668 000 kroner. 2016-tallene viser nær dobling av omsetningen til 18,7 millioner kroner. Resultatet er foreløpig ikke klart, men de gode tallene gjør at Polat og Vrioni vil vokse.

Konseptet er hjemmelagede burgere, som det kalles når kjøttet kvernes og hamburgerne lages i restauranten, på egen hemmelig oppskrift. Brødene er også etter egen oppskrift, men leveres av Byåsen Bakeri. Og, aller viktigst, burgerne grilles i kullovn.

Restauranten har ifølge styrelederen 25 ansatte fra 20 land.

Les også smakspolititiets anmeldelse fra februar 2015: Nesten superburger

Åpnet i hjembyen

I mai 2016 tok Polat oppskriftene og konseptet med seg til hjembyen Berlin, og åpnet restauranten Jospers Reggae Burger i Warschauer Strasse 57. En liten omtale i tyske B.Z. Berlin og gode tilbakemeldinger på Tripadvisor har hjulpet mye.

- Det er et pilotprosjekt for å se hvordan det slår an i Berlin. Det var naturlig for meg å åpne i den byen hvor jeg kjenner en del folk i Berlin. Og det går veldig bra der også. Akkurat samme burgeren som vi har her i Trondheim, sier Polat.

Kjøttet fra Nortura kverner de selv og blander etter egen oppskrift - som har slått an i Trondheim og Berlin.

Nå vil Super Hero Burger vokse i Norge og har spurt Facebook-følgerne sine om hvor.

En drøy uke etter at spørsmålet om hvor nye Super Hero Burger-babyer, nye restauranter, burde komme, er det komet 173 innspill. Blant ønskene fra publikum er Byåsen og Lade, Molde, Hønefoss, Ålesund, Melhus, Røros, Moholt, Bergen, Tromsø og Oslo.

Ny Trondheims-restaurant

De to siste er mest aktuelle, ifølge Polat. Men først, enda en restaurant i Trondheim. Planene er kommet langt og Superhero burger er i dialog om konkrete lokaliteter. Men ettersom avtalen ennå ikke er endelig, vil ikke Polat gå ut med hvor.

- Men jeg kan si at vi må ha et sted med høy frekvens av gjester for at vårt konsept skal fungere, sier han.

Det er også derfor Oslo og Tromsø er mest aktuelt og de to byene Super Hero Burger kan komme først.

- I Oslo er markedet i veldig vekst og i Tromsø er blant de stedene hvor folk går mest ut, sier Polat.

Les også: Her får du den beste nattmaten i Trondheim

Vil bruke tid

Han er sikker på at dersom Super Hero Burger ikke vokser, vil konkurrenter komme inn med denne konseptvarianten for burgere der altså burgerne grilles i kullovn.

- I gastronomien går utviklingen veldig fort. Vi må henge med i svingene og vokse nå, ellers blir vi tatt igjen av andre som kan kopiere konseptet vårt, sier Polat.

Lages i restauranten: Ikke masseprodusert, lover Cetin Polat i Super Hero Burger. Foto: Marianne Tønset

Han holder døra på gløtt for at veksten kan skje gjennom franchise, som innebærer å leie ut konseptet til andre som selv eier restauranten.

- Men helst vi eie selv. Bruker vi litt tid, får vi til det, sier Polat.

- Når kan de første nye restaurantene åpne?

- Vi ønsker minst to nye restauranter i Trondheim som senest bør åpne neste år. I Oslo og Tromsø trenger vi litt tid, men vi kan heller ikke vente altfor lenge, sier Polat.