Gründerne som startet opp sommeren 2015 har slitt med underskudd i drifta. Smak & Behag budsjetterte, ifølge Opp, med tre millioner i omsetning i det første halve driftsåret, men endte opp med 7,7 millioner kroner. Allikevel endte driften med et underskudd på 1,3 millioner.

I 2016 fikk selskapet sitt første hele driftsår og økte omsetningen til ni millioner kroner. Likevel går det mot et nytt, stort underskudd. Tidligere medeier av Smak og Behag i Oppdal, Harald Halmøy, har tidligere uttalt til lokalavisa Opp at det var mye mer krevende å drive en mathall enn han trodde på forhånd.

Tirsdag ble det kjent at Mathallen i Trondheim blir Bunnpris-butikk

Mer egenproduksjon

Fra årsskiftet gikk gründerne Harald Halmøy og Ingard Langseth i Oppdal Spekemat samt Paul Joar Haaker ut av både driften og som eiere av Smak og Behag. Hanne Munkvold er ny daglig leder - og eier og driver nå Smak og Behag samt Bakeriet Sprø sammen med Gina og Jon Erik Schønheyder. Det er færre ansatte i bedriftene - og profilen på Mathallen er i ferd med å spisses noe.

- Vi må finpusse mer vår profil. Vi tar også imot innspill fra kundene våre på hva de ønsker. Vi vil satse mer på egenproduserte varer. For eksempel kan ikke vi konkurrere på pris med Domus Oppdal på fersk fisk. Da kjøper vi heller inn fersk fisk som vi videreforedler og lager fiskekaker eller andre produkter av som bare selges her, sier Hanne Munkvold til Adresseavisen. Hun startet i rollen som daglig leder 1. januar, og har tro på å lykkes med det nye konseptet.

- Jeg kjenner at dette er det jeg vil og jeg tror at det er liv laga. Jeg håper at vi får det til, men vi skal bruke litt tid på å stake ut kursen. Lokal mat og drikke skal vi være best på i Oppdals-regionen, og så vil vi løfte opp og fram egenproduserte varer, sier Munkvold, som er godt i gang med forberedelsene til vinterferien. Fra fredag vil omsetningen stige.

- Tilbudet må brukes

- Folk vil ofte ha noe ekstra når det er helg, ferie eller høytid - og har samlet venner eller familien på hytta. Heldigvis har vi 3500 hytter i denne kommunen, noe som gjør at vi kan tilby varer som de fleste kommuner med vel 7000 innbyggere ikke har sjanse til å gjøre, sier Munkvold, som er glad hun er tålmodig anlagt.

- Du må ha tålmodighet skal man få til et slikt konsept som Smak og Behag. Dessuten er jeg veldig glad i jobben min. Jeg er ivrig, og jeg brenner for god mat. Hvis vi i tillegg greier å holde kostnadene nede, håper og tror jeg at vi skal greie dette.

Munkvold understreker at det selvsagt er avgjørende at publikum bruker tilbudet.

- Hadde folk brukt Mathallen i Trondheim mer også, så hadde ikke stedet blitt nedlagt. Huff, jeg synes det er synd at Mathallen i Trondheim gir opp.