Det er Arbeidstilsynet som har anmeldt bakeriet på bakgrunn av funnene fra aksjonen. Sigmund Stenhaug i politiet og Arbeidskriminalitetsgruppa i Trondheim, bekrefter at saken er under etterforskning.

- Aksjonen fant sted i slutten av januar. Anmeldelsene går på arbeidsforholdene på stedet, sier Stenhaug til Adresseavisen.

Han legger til at det var flere tegn til sosial dumping ved arbeidsplassen.

Stanset arbeid

I tillegg til politiets etterforskning har også Arbeidstilsynet jobbet videre med sine funn. Tilsynsrapporten fra aksjonen viser at det ble truffet både norske og utenlandske arbeidstakere ved bakeriet.

Av rapporten går det også frem at Arbeidstilsynet valgte å stanse arbeid ved bedriften. Bakgrunnen var en trapp som ikke var montert forsvarlig og hadde en ustabil konstruksjon. Trappen ble brukt i forbindelse med arbeid ved en bakemaskin. Dermed måtte arbeidet på trappen stanses.

Stansen ble opphevet etter én dag, etter at bedriften installerte en ny trapp.

Arbeidstilsynet mener også at flere traller som ble brukt ved bakeriet var i så dårlig forfatning at de ga fare for ulykker og brannskader. Bakeriet ble derfor pålagt å vedlikeholde arbeidsutstyret. Videre påpeker tilsynet at bedriften ikke hadde tilstrekkelige rutiner for å håndtere avvik ved HMS-arbeidet.

Flere ansatte avhørt

Aksjonen ble gjennomført i regi av Arbeidskriminalitetsgruppa (A-krim-gruppa) i Trondheim. I etterkant har flere ansatte blitt avhørt i saken, både norske og utenlandske.

Stenhaug vil ikke si noe om hva en eventuell siktelse inneholder, men forklarer at det ikke foreligger noen tiltale.

- Omhandler noe av det dere etterforsker økonomisk kriminalitet i form av skatteunndragelse?

- Det er arbeidsforhold vi har fokus på nå. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med så mange detaljer på dette tidspunktet, sier Stenhaug.

Er du interessert i nyheter om arbeidsliv, kan du lese om hvordan det gikk da Skatteetaten ringte til alle i Trondheim som har kjøpt bolig for å få dem til å bruke seriøse håndverkere.