Butikken åpner 11. mai i Olav Tryggvasons gate, i lokalene hvor Norway Designs tidligere holdt til.

Hay-butikken skal drives av Aksel Bernhard Pedersen, som også er daglig leder i møbelbutikken Rom til Rom i Fjordgata. Han forteller at de har en partneravtale med Hay.

- Vi får en nøkkelferdig butikk. Det betyr blant annet at butikken blir omstylet fire ganger i året, og det er et eget arkitektteam i Danmark som tegner om, sier Pedersen.

Hun fornyer det forfalne.

- Får vist frem konseptet

Rom til Rom og flere andre interiørbutikker i Trondheim selger allerede noen av produktene til Hay, som produserer alt fra møbler og belysning til puter, tepper, lysestaker, vaser og notatblokker.

Pedersen forteller at det er produktene til Hay som gjør at han satser på den nye butikken.

- Jeg liker konseptet, det er gode ting til gode priser. Vi har stor etterspørsel etter produktene fra Hay i butikken i dag. Nå får vi vist det frem som et helhetlig konsept, sier Pedersen.

Hun synes Kählervasen er like stilig selv om «alle har den».

- Trekker til seg nye kunder

Hay-produktene er moderne og minimalistiske. Pedersen ser for seg at det er en stor kundegruppe som kan kjøpe dem.

- Det er alt fra studenter som kjøper puter og spisestoler, til paret som flytter fra eneboligen til leiligheten. Det er et voksende og stort publikum for produktene. Hay er bevisste på å trekke til seg nye kunder, og har derfor laget en egen designkolleksjon for Ikea, sier Pedersen.

Ikea-kolleksjonen lanseres til høsten.

Ulovlig Ikea-trend har nådd Norge.

Flere interiørbutikker

I Olav Tryggvasons gate er det allerede flere interiørbutikker. Siste tilskudd er Røst, som er søsterbutikk til interiørbutikkene Ting og Små Ting. I tillegg ligger det en Kremmerhuset-butikk på gateplan i kjøpesenteret Byhaven og det er en Søstrene Grene-butikk i gata.

Pedersen sier det er en fordel at det er flere interiørbutikker i samme gate.

- Det bidrar veldig, og de andre glade for at det kommer flere, sier Pedersen.

Hay ble etablert i 2002, og har vokst til å bli en de mest suksessrike møbel- og interiørprodusentene i Danmark. Hay ble startet av Rolf Hay, som er et kjent navn i møbelbransjen. Han eier Hay sammen med kona Mette Hay og den danske kleskjeden Bestseller.