Bare E Moro har siden 2007 solgt effekter til fest og moro i Brattørgata i Trondheim. Nå er de slått konkurs.

Butikken ble åpnet av Kristin Sundt, som siden 2007 og frem til nå både har vært driver og største eier. På hjemmesiden står det at butikken har hatt alt fra drinkmikser til parykker i alle former og farger. Slagordet har vært «Vi har alt til tidenes beste fest» og i hyllene har det vært allslags morosaker.

Stengte dører

Tirsdag ble det derimot åpnet konkurs i boet til Bar E Moro ved Sør-Trøndelag tingrett, og butikken er nå stengt.

- Vi låste av lokalene like etter at det ble åpnet konkurs i boet, bekrefter bostyrer Siv Aida Rui som er advokat hos Adnor advokat. Første skiftesamling holdes 8. juni.

Ifølge bostyrer har ikke Bare E Moro bankgjeld, men selskapet har likevel gjeld på litt over 500000 kroner. Dette er moms, skatt og et erstatningskrav. Det er det siste som er hovedårsaken til konkursen.

Erstatningskrav

- Slik jeg ser det er hovedårsaken til konkursen et erstatningskrav fra en tidligere ansatt. En ansatt mente seg uriktig oppsagt og gikk til sak og vant. Dommen falt nå nylig, og Bare E Moro fikk et erstatningskrav mot seg. Erstatningskravet sammen med saksomkostninger er på cirka 275000 kroner. Det er mye penger for en liten virksomhet, nok til å velte lasset, sier Rui.

Hvorvidt det etter hvert blir opphørssalg av festartikler vet bostyreren ennå ikke.

- Det kan være det blir opphørssalg, men det kan også være at butikken avvikles på annen måte. Dette håper vi å beslutte i løpet av uka. Det som er klart er at det er et ganske stort varelager, og siden det er en litt spesiell varesortiment kan det være vanskelig å finne en ny driver, sier advokat Rui som ennå ikke har vurdert verdien av varelageret.

Siv Aida Rui er advokat hos Adnor og utnevnt til bostyrer etter konkursen hos Bar E Moro. Foto: Foto Schroder Nordre