Adresseavisen fortalte i forrige uke at en kvinnelig ansatt har saksøkt Namdal Bilopphuggeri, etter det hun mener er trakassering og usaklig oppsigelse.

D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo er både daglig leder, styreleder og medeier i bilopphuggeriet, og i stevningen ble det beskrevet flere konfrontasjoner mellom Brøndbo og kvinnen.

Hun ble oppsagt i mars i år, og deretter sykmeldt med arbeidskonflikten som medvirkende årsak.

- I forhandlinger

Kvinnens advokat, Jan Arild Vikan ved LOs juridiske kontor i Midt-Norge, sier at de ikke har mottatt et formelt tilsvar på stevningen, men at de er i forhandlinger med bilopphuggeriet om en utenomrettslig løsning på saken.

- Jeg har godt håp om at saken kan få en løsning utenfor rettssalen, sier Vikan til Adresseavisen.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hvilken avtale som kan bli inngått. Han sier samtidig at tingretten også forbereder et planleggingsmøte mellom partene.

Ifølge Fellesforbundet vil ikke dette være første gang det blir inngått forlik mellom Brøndbos bilopphuggeri og oppsagte ansatte.

I stevningen fra den oppsagte kvinnen mot Namdal Bilopphuggeri står det at «Fellesforbundet lokalt har i en rekke saker bistått medlemmer i saker hvor daglig leders fremferd har resultert i at arbeidsforholdene har blitt avsluttet.»

- Endt med forlik

Organisasjonsarbeider Knut Skåle i avdeling 146 i Fellesforbundet i Namdal sier at det dreier seg om rundt fem saker i løpet av de siste syv årene.

- Jeg kan bekrefte at det har vært flere saker tidligere, men det har endt med forlik etter forhandlinger, sier Skåle til Adresseavisen.

Ifølge Skåle dreier det seg om saker der ansatte som har blitt oppsagt har følt at det har vært urettmessig, men hvor de heller ikke har ønsket å fortsette å jobbe for bilopphuggeriet.

- Enkelte saker har likhetstrekk med den pågående saken, sier han.

Han sier samtidig at på grunn av den pågående saken, så ønsker han ikke å gå i detalj rundt de tidligere sakene. Han ønsker heller ikke å si noe om sin oppfatning av arbeidsforholdene ved bilopphuggeriet.

Ifølge en oversikt hos analyseselskapet Bisnode har Namdal Bilopphuggeri 20 ansatte.

Vil ikke kommentere

Brøndbo har tidligere i år engasjert seg i samfunnsdebatten rundt norske velferdsordninger, og i en kronikk i februar mente han at det norske systemet var altfor godt.

Tidligere i mai ble det kjent at artisten har meldt seg ut av Arbeiderpartiet og inn i Høyre, og i et intervju med Adresseavisen kritiserte han også fagbevegelsen.

Adresseavisen har bedt Brøndbo om en kommentar rundt de tidligere sakene ved Namdal Bilopphuggeri, men han ønsker verken å kommentere disse eller den pågående saken.

Brøndbos advokat, Arne Haugland i Advokatfirmaet Haugland & Lysø, har ikke svart på Adresseavisens spørsmål.