Tyngdepunktet for Kværners virksomhet i Midt-Norge er verftet i Verdal, men selskapet har også 17 ansatte på et ingeniørkontor på Pirsenteret i Trondheim.

Tove Strand Trana, kommunikasjonssjef for Kværner i Midt-Norge, bekrefter at de nå vil bygge opp kapasiteten ved kontoret. De er derfor i samtaler med Aker Solutions, som i vår overtok de ansatte i konkursrammede Reinertsens olje- og gassvirksomhet.

- Vi er i dialog med Aker Solutions og de ansatte fra Reinertsen, og vi har fått komme inn og presentert oss for de ansatte. Men det er en ordinær prosess der folk må søke på vanlig måte, sier Trana til Adresseavisen.

Ubemannede plattformer

Trana sier at de særlig er ute etter ansatte med kompetanse for å styrke satsingen på såkalte ubemannede brønnhodeplattformer, som de siste årene har blitt trukket frem som et alternativ til havbunnsutbygginger.

Kværner var med i konkurransen om å levere en slik plattform til Statoil-prosjektet Oseberg Vestflanken 2, og har inngått en rammeavtale med oljeselskapet Aker BP om å bygge ubemannede plattformer ved verftet i Verdal.

- Vi ser et stort og økende marked for slike plattformer med muligheter som strekker seg utover i lang tid, og Kværner har en kraftig satsing på å videreutvikle konseptet «Subsea on a Stick» og andre effektive løsninger, sier Trana.

- Det er med bakgrunn i dette vi er i en prosess om å rekruttere ansatte til trondheimskontoret, og vi ser nå en mulighet til å vise at vi er interessert i flinke folk fra Reinertsen, sier hun.

Intervjuer

Trana sier at de har hatt intervjuer med tidligere Reinertsen-ansatte, men at de foreløpig ikke har ansatt noen. Hun ønsker ikke å kommentere hvor mange de eventuelt vil rekruttere til kontoret på Pirsenteret, men sier at de ønsker å gjennomføre prosessen i løpet av sommeren.

Kværners verft i Verdal og ingeniørkontoret i Trondheim inngår i enheten «Structural Solutions», som til sammen har 763 ansatte. 716 av dem jobber i Verdal, og i tillegg har enheten 30 ansatte i Oslo.

Nedbemanning

Det jobbet i underkant av 700 ansatte ved Reinertsens kontorer, da det i slutten av mars i år ble kjent at konkurrenten Aker Solutions overtok selskapets olje- og gassvirksomhet.

I slutten av mai fortalte Adresseavisen at rundt 70 ville miste jobben i Trondheim og Bergen etter oppkjøpet, og i tillegg har Aker Solutions solgt unna Reinertsens verft på Orkanger der det også jobbet rundt 70.

Tirsdag i forrige uke flyttet drøyt 200 tidligere Reinertsen-ansatte fra selskapets gamle hovedkontor på Pirsenteret til Aker Solutions' lokaler på Leangen.

Etter det Adresseavisen forstår gjenstår det likevel avklaringer rundt hvor mange ansatte Aker Solutions vil ha behov for fremover.