- Vi er ydmyke i vår rolle og stolt over å kunne bidra til denne viktige kulturmønstringen, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan i en pressemelding til Adresseavisen.

Reitangruppen sponser allerede Olavsfestdagene gjennom sitt heleide eiendomsselskap E.C. Dahls eiendom som er én av fire hovedsponsorer sammen med Sparebank 1 SMN, Adresseavisen og Trondheim Kraft.

Nå blir Rema 1000 den femte hovedsamarbeidspartneren Olavsfestdagene knytter til seg.

Sponser: Rema 1000 med Ole Robert Reitan i spissen blir en av fem hovedsponsorer til Olavsfestdagene 2017.

- Reitan-familien er jo fra Trondheim, og det er i Trondheim Rema 1000 har sitt utspring. Olavsfestdagene står for kultur på høyt nivå, vi elsker kultur og vi er glad i byen vår. Derfor er vi utrolig fornøyde med dette samarbeidet, sier Ole Robert Reitan.

Reitan er selv på reise og henviser intervju til regiondirektør Brynjar Hovstein i Rema 1000 Trondheim.

Les også lederen: Vanskelig å forstå at Aurora ikke var velkommen i Nidarosdomen

- Ikke for å møte kritikk

- Det er i Ole Roberts ånd med arrangement i kvalitetskultur. Blant andre med Stargate, som han kjenner selv, på artistlista. Sammen med de andre konsertene i Borggården er Stargate hovedårsak til at Rema 1000 velger å inngå dette samarbeidet nå, sier Hovstein.

- Reitan-familien får innimellom kritikk, kanskje særlig fra Trøndelag, for ikke å støtte kulturliv og liknende nok. Spiller det inn i Remas valg om å gå inn i Olavsfestdagene?

- Nei, det gjør ikke det. Det er på en måte en utakknemlig situasjon når man er bemidlet; det kommer slik kritikk uansett. Selv synes vi i Rema at vi bidrar veldig mye rundt omkring i landet. Rema og Reitangruppen støtter mye. Vi har for eksempel i flere år og inntil nylig vært en stor sponsor innen norsk fotball. Nå støtter vi blant annet Norges musikkorps forbund og mer, sier Hovstein.

Brynjard Hovstein regiondirektør Rema 1000 Trondheim Foto: Marianne Tønset

- Hva tenker dere om kritikken?

- Folk må selvfølgelig få lov til å mene og si hva de ønsker, så jeg skal ikke kommentere mer på det, sier Hovstein.

Les debattinnlegget: Det er nok av pengesterke folk i Trondheim. Men de vil helst bli sett på Rosenborg-kamp

Les også: - Det er trygt å delta på festivaler og arrangementer i Trøndelag i sommer

Bidrar med overraskelsesartist

Rema 1000 går inn med et sekssifret beløp i Olavsfestdagene. Særlig konkret hvor imellom 100 000 og én million de havner, vil de ikke være, ut over å si:

- Det er ikke så langt unna midt mellom, ifølge Hovstein. Som skulle bety at Rema 1000 nå sponser Olavsfestdagene med et beløp i nærheten av en halv million kroner.

Innenfor sponsorbeløpet bidrar Rema 1000 også med en «hemmelig overraskelse av internasjonalt kaliber» som det står nokså kryptisk i pressemeldingen. Hva det er, skal Olavsfestdagene kunngjøre senere.

I 2016 var Stargates Mikkel Eriksen på Marcus og Martinus-konsert i Borggården med døttrene sine. I år skal han opptre selv med konsertkonseptet «One night with Stargate».

Overraskelsen skal komme i forbindelse med nettopp Stargate-konserten i Borggården 3. august. Gjesteartist Alan Walker er allerede kjent. Hvilken artist som dukker opp i tillegg, skal Rema-Reitan ha bidratt til å sikre.

- Det er kommet i stand delvis gjennom at Ole Robert kjenner Stargate-duoen fra langt tilbake. Avtalen vi når har fått til med Olavsfestdagene gjør dette mulig, sier Hovstein.

Les også: Reitan stiller opp for kulturen

- En bedre festival

Markedssjef i Olavsfestdagene, Roar Raaen Aksnes, mener avtalen med Rema vil komme festivalens publikum til gode.

- Vi har jobbet i flere år innen segmentet dagligvare utenhelt å lykkes. At vi nå har fått vatale med Rema, betyr veldig mye for oss. Vi har god erfaring med samarbeidet med E.C. Dals eiendom som hovedsamarbeidspartner og er veldig glade for at de deler vårt verdigrunlag. Nå blir Rema også en slik partner, sier Aksnes på telefon fra ferie i Alpene.

Om den hemmelige artisten Rema er med å sikre, sier han bare.

- Det er en artist som vil gjøre konserten 3. august enda større.

Les også: Disse får du ikke se på Olavsfestdagene i år

Matsamarbeid

Rema 1000 vil delta i Olavsfestdagene også på matsiden. Gjennom sitt samarbeid med Liantunet og daglig leder der, Inge Johnsen. I regi av Rema vil Liantunet være til stede i festivalens historiske marked med sitt konsept «Kortreist mat på hvermannsens fat».

- I tillegg vil vi, under konsertarrangementer, disponere Minervini sin pizzabil. De jobber nå med å utvikle pizzakonsept med ingredienser fra Rema, sier Hovstein.