Direktøren fikk oppsigelsen fra Investinor i februar i år.

Han vil ikke selv kommentere søksmålet. Hans advokat, partner Marianne Kartum i Simonsen Vogt Wiig Advokatfirma, forklarer hvorfor han saksøker arbeidsgiver.

- Det er gjort en nedbemanning, hvor han er sagt opp som overtallig. Han er uenig i at det er grunnlag for å nedbemanne, samt i utvelgelsen av ham som overtallig. Da er det standard prosedyre å ta ut stevning, med påstand om at oppsigelsen er ugyldig og kreve erstatning, sier Kartum.

Den oppsagte direktøren står i jobben frem til Sør-Trøndelag tingrett har behandlet søksmålet fra ham, skriver administrerende direktør Haakon H. Jensen i Investinor i en e-post til Adresseavisen.

Adm. dir. Haakon H. Jensen i Investinor sier de har kuttet to direktørstillinger i en omorganiseringsprosess.

Fjernet to ledere

Han forklarer oppsigelsen med omorganisering.

- Bakgrunnen er at Investinor har vært gjennom en omorganiseringsprosess. Her ble ett ledernivå, og dermed antall direktører redusert. Vi beklager den vanskelige situasjonen dette har skapt og understreker at vi har forsøkt så langt som mulig å løse saken utenfor rettssystemet, skriver Jensen.

Investinor hadde i tillegg til administrerende direktør Haakon H. Jensen og finansdirektør Tor Helmersen, åtte direktører under dem. Det reduseres til seks etter omorganiseringen. To av direktørene ble dermed overtallige, skriver Jensen. Den ene av dem valgte å slutte i Investinor i vår, mens den andre ble sagt opp og har gått til søksmål.

- Strakk oss langt

Jensen vil ikke svare på spørsmålet om direktøren som har tatt ut søksmål, er tilbudt en annen stilling i Investinor.

- Jeg har ikke anledning til å kommentere detaljer, men understreker at vi har forsøkt å strekke oss langt for å finne alternative løsninger, skriver Jensen.

Søksmålet er berammet i Sør-Trøndelag tingrett 10. og 11. oktober.

Investinor avviser påstanden om at oppsigelsen er ugyldig.

- Vi er uenig i det. Som sagt så har Investinor vært gjennom en omorganiseringsprosess, der ett ledernivå og dermed antall direktører er redusert, skriver Jensen.

Vil ikke betale erstatning

Han avviser også at saksøker har rett på erstatning.

- Vi er uenig i dette, og vil bestride det. Samtidig understreker vi at vi har forsøkt å strekke oss langt for å finne alternative løsninger for om mulig å løse saken utenfor rettssystemet, skriver Jensen.

Han vil ikke fortelle hva den oppsagte direktøren har fått tilbud om som sluttpakke fra Investinor.

- Det er konfidensiell informasjon som jeg ikke kan kommentere, skriver Jensen.

Skal ansette flere

Investinor har i dag 16 ansatte. Selskapet holder på med en rekrutteringsprosess for å ansette analytikere, etter at to analytikere sluttet rundt siste årsskifte.

Investinor investerer risikokapital i bedrifter som har ambisjoner om å bli verdensledende. Selskapet er medeier og bidrar til bedriftene via styrene med blant annet strategiutvikling, rekruttering og finansiering. Investinor selger seg ut når andre eiere er bedre egnet til å utvikle bedriftene videre, normalt etter 3–7 år. Selskapet har hovedkontor i Trondheim.