Det er det nystartede selskapet Bitastad Holding som nå eier de to matkjedene. Styreleder i Bitastad Holding og i største eier Salvesen & Thams, Bjørn M. Wiggen, ser flere fordeler med felles eierskap.

- Vi opererer i det samme markedet, på de samme stedene og retter oss mot mange av de samme forbrukerne. Dermed er det betydelige fordeler i å jobbe sammen på flere områder, og vi kan ta ut positive effekter av det. Vi kan ha felles system for it-, regnskap- og kassasystem. I tillegg kan vi ha én forhandling i stedet for to med kjøpesenterkjedene om husleieavtaler, og kjedene har mange av de samme mat- og drikkevareleverandørene, sier Wiggen.

Salvesen & Thams Invest eier 41 prosent av Bitastad Holding. Wiggen er hovedeier i Salvesen & Thams. Nest største eier i Bitastad Holding med 20,3 prosent er GMW Venture, som eies av Salmar-gründer Gustav Witzøe og sønnen Gustav Magnar Witzøe.

Gustav Magnar Witzøe og faren, Salmar-gründer Gustav Witzøe, eier 20,3 % av Bitastad Holding via GMW Venture.

Vil åpne mange nye utsalg

Bakgrunnen for å etablere det felles eierskapet for de to matkjedene er at Salvesen & Thams Invest og GMW Venture siden i vår har eid 80 prosent av kafékjeden Jordbærpikene. I tillegg har Salvesen & Thams Invest eid 40 prosent av hurtigmatkjeden Big Bite siden 2015.

I forbindelse med etableringen av det felles eierskapet, blir selskapet tilført 20 millioner kroner via en kapitalutvidelse, for å finansiere fremtidig vekst.

- Vil ha flere matkjeder

- Veksten vil fortsette innenfor Jordbærpikene og Big Bite, og på lang sikt har vi ambisjoner om åpne fem til ti nye Big Bite per år og tre til fem Jordbærpikene per år. Med etableringen av Bitastad Holding vil vi se muligheter for å knytte til oss flere kjedekonsepter eller starte nye selv, sier Wiggen.

Det er 31 kafeer i Jordbærpikene-kjeden, som ligger i kjøpesentre rundt om i landet. Kafeene drives som franchise, og omsatte for 260 millioner i fjor. Big Bite-kjeden som også er franchisedrevet, har 55 utsalg på kjøpesentre, og omsatte for 195 millioner i fjor.

Styreleder i Bitastad Holding, Bjørn M. Wiggen, ser synergier og stordriftsfordeler ved å slå sammen eierskapet i Big Bite og Jordbærpikene.

Gründerne er med

I nystartede Bitastad Holding eier de to Big Bite-gründerne Trond Stavne og Roar Stjern 14 prosent hver. De to Jordbærpikene-gründerne Lars Lian og Svein Roger Torgersen eier via selskapet Tramonto 9,3 prosent av Bitastad Holding.

- Gründerne i Big Bite er ikke operative i selskapet, men bidrar på enkeltprosjekter. I Jordbærpikene har både Lian og Torgersen definerte roller, som de fortsatt skal ha, sier Wiggen.

Grossist og regnskap

I tillegg til Big Bite og Jordbærpikene, er grossisten Matmegleren i Melhus og regnskapsfirmaet Exact med i den nye grupperingen. Big Bite eier fra før Matmegleren, mens Exact er eid av Lian, Torgersen og konsernsjef i Tramonto, Eivind Klemmetvoll.

Administrasjonen i Bitastad Holding skal holde til i Trondheim. Kristin Olstad Schea er ansatt som daglig leder i selskapet. Hun har tidligere vært daglig leder i Pierre Robert Group, konserndirektør Merkevare i Nortura og daglig leder i Big Bite Holding. I forbindelsen med etableringen av felles eierskap blir ledelsen i de to kjedene uendret.

Med felles eierskap for hurtigmatkjeden Big Bite og kafékjeden Jordbærpikene skal de to kjedene vokse videre på kjøpesenter rundt om i landet.