Dersom boligen i Fagerheim Allé 89 hadde blitt solgt for prisantydningen fra før sommerferien på 19 millioner, ville det blitt Trondheims dyreste enebolig. Meglerhuset Nylander la boligen med den spreke prisantydningen ut for salg på finn.no i juni.

I dag er prisrekorden på en brukt enebolig solgt via megler i Trondheim 18,5 millioner, og tilhører en enebolig i Øvre Allé på Singsaker som ble solgt i vår.

- Stor interesse

Eneboligen på Lade ble tatt av markedet i sommerferien, og lagt ut igjen med lavere prisantydning forrige uke.

- Vi tok den av før ferien. Det er naturlige årsaker til det, fordi boligmarkedet er roligere i ferien og da lar vi dem hvile litt, sier partner og megler Pål Schei i Meglerhuset Nylander.

Selv om prisantydningen er satt ned med to millioner, har det ikke manglet på interesse for den, forteller megleren.

- Responsen har vært formidabel. Det er mange nysgjerrige som har ønsket å komme og se på eiendommen, og det har vært over gjennomsnittet med treff på annonsen på finn.no. Men det har ikke konkretisert seg i bud, sier Schei.

Setter ikke ned alle

Samtidig som boligen i Fagerheim allé ble lagt ut, la Schei også ut en enebolig på Øya i øvre prisklasse for salg. Heller ikke boligen i Klostergata 67, som har en prisantydning på 18 millioner, er solgt. Den ble også tatt av markedet i sommerferien, og vil bli lagt ut til salgs igjen neste uke.

- Her vil vi gå ut med samme pris, 18 millioner. Jeg mener fortsatt det er en pris vi vil kunne oppnå i dagens marked, sier Schei.

Han forteller at det også har vært stor interesse for denne boligen, men at ikke har kommet bud.

Etter å ha vært tatt av markedet i sommer, kommer denne eneboligen på Øya til salgs igjen til samme prisantydning neste uke.

Schei megler også salget av Charlottenlund Gård i Nordliveien 6 på Ranheim, som før sommerferien ble lagt ut med en prisantydning på 18,5 millioner. Den annonseres også fra neste uke igjen, til samme prisantydning. Eiendommen har tre boenheter, og ei 3,2 mål stor tomt.

- Dette er en annen type eiendom, som primært er av interesse for potensielle utbyggere. Den hadde et bud på 16 millioner, sier Schei.

Charlottemlund Gård på Ranheim skal annonseres til salgs igjen fra neste uke, etter å ha vært tatt av markedet i sommerferien.

- Påvirker ikke øvre prisklasse

Selv om det ligger flere dyre boliger til salgs i Trondheim som også var til salgs en stund før sommerferien, avviser Schei at den generelle boligprisnedgangen i Trondheim i juni og juli har påvirket salg av boliger i øvre prisklasse.

- Dette er et helt annet type marked. Det er selektivt og varierende fra objekt til objekt. I det gjengse markedet tar det lengre tid å selge objekter, men boligmarkedet er fortsatt velfungerende i Trondheim. Det er solgt like mange boliger i sommermånedene i år som i fjor, men det er lagt ut flere til salgs, sier Schei.

Solgte flere eneboliger

Markedssjef og eiendomsmegler Erlenn Stavnås Ingebrigtsen i Meglerhuset Nylander skriver i en e-post til Adresseavisen at det ikke er unormalt at det tar lengre til tid å selge de dyreste boligene.

- Potensielle kjøpere trenger tid for å gå gjennom egen portefølje for å avklare egen betalingsvilje og -evne. Blant de dyreste eiendommene er ikke flyttehyppigheten like høy som i deler av det øvrige markedet, og dette segmentet blir derfor mer påvirket av timing, skriver Ingebrigtsen.

Han opplyser at det i Trondheim er solgt flere eneboliger så langt i august i år, enn på samme tid i fjor. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på dem er 3000 kroner høyere enn samme måned i fjor.

Tomannsbolig ned 2 mill.

Også prisantydningen på en tomannsbolig på Lade, i General von Hovens vei 2a, er satt ned etter sommerferien. Den ble annonsert for salg i slutten av mai for 11,9 millioner, mens prisantydningen nå er på 9,9 millioner.

Megler Elisabet Aass i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge sier boligen passer for både investorer og familier, som eventuelt kan selge deler av den videre, leie ut en del eller bruke den som enebolig.

- Responsen på 11,9 millioner var ikke så stor. Nå ser vi at responsen er større etter at vi la den ut til 9,9 millioner. Det er en mer overkommelig pris, og gir en større kjøpergruppe. Det er også gitt godkjenning til å gjøre om kjelleren til beboelsesrom, sier Aass.

Prisantydningen på tomannsboligen i General von Hovens vei 2a på Lade er satt ned to millioner etter sommerferien.

- Etterspør familieboliger

Hun avviser at det er et tregere marked som gjør at tomannsboligen ikke er solgt ennå.

- Folk leser aviser, og selv om det dreier seg om Oslo-markedet, blir de kanskje litt mer forsiktige. Men det har utslag for mindre leiligheter. Familieboliger er det bra etterspørsel etter hele tiden, sier Aass.