- Vi har signert leiekontrakten og ønsker å åpne før jula slår inn, i november-desember, sier Christopher Gulliksen, en av Hagen-eierne.

Hagen har i dag én restaurant, som ligger i Nedre Bakklandet 75. Foruten restauranten som skal åpne på City Syd, jobber Hagen-eierne med å åpne ytterligere to restauranter i kjøpesenter i Trondheim. Den ene av dem vil de åpne i Midtbyen.

- Vi håper å åpne dem i år eller kanskje mest sannsynlig i januar-februar neste år, sier Gulliksen.

Siden lokaliseringen ikke er helt klar, vil ikke Hagen-eierne opplyse hvilke andre kjøpesenter enn City Syd de skal åpne på.

- Vi vil gjøre det mer tilgjengelig for alle å spise god og sunn mat, da spesielt for unge og barnefamilier, sier Gulliksen.

Les portrettet av Credos eier Heidi Bjerkan fra Ukeadressa

Har startet marked

Foruten Gulliksen, er det Isak Jensen Weie som er med videre av de tidligere Hagen-eierne.

Hagen på Bakklandet åpnet dørene i oktober 2014. I sommer ble restaurantlokalene her utvidet med et nabolokale. Konseptet ble samtidig endret. Mens du tidligere kunne kjøpe burger, rull, sandwich og salat, er det nå endret til buffé, eller marked som de kaller det på Hagen. Her finner du det som sto på menyen tidligere, men også flere nye retter.

På Hagen er råvarene en del av inventaret i restauranten. Fra venstre: Christopher Gulliksen og Isak Jensen Weie.

- Måtte effektivisere

- Vi måtte effektivisere. Før var det ofte kø, og du måtte vente lenge på maten. Nå vet gjestene våre at maten er klar når de kommer. Det skaper forutsigbarhet, samtidig som gjestene har mye mer å velge mellom, forklarer Gulliksen.

Han sier buffeen også åpner for at de kan variere tilbudet etter hvilke råvarene de får tak i.

- Det er artig at vi kan leke mer med maten, sier Gulliksen.

I tillegg er åpningstidene utvidet, og Hagen på Bakklandet åpner nå klokka åtte om morgenen på hverdager og serverer frokost frem til klokka 12. Til frokost kan gjestene sette sammen sin egen grøt, og lage sandwicher og smoothie-boller selv.

100 sitteplasser

Den nye restauranten på City Syd skal åpne i lokalene hvor Tacopedia tidligere holdt til, ved siden av Sabrura. Denne blir med 100 sitteplasser mye større enn restauranten på Bakklandet. Også her blir det frokost og marked.

Gulliksen og Weie mener kjøpesenterkundene er like klare for vegetarmat som kundene på Bakklandet.

- Vi vil gjøre det folkelig og helt plantebasert. Målet er å lage god mat med gode råvarer, som ser appellerende ut, og er frisk og sunn. Vi lager mat folk flest liker, som rull, burger, lasagne og gryteretter, sier Gulliksen.

- Vegetar vanlig

Han mener også at folk er blitt mer opptatt av hva maten er laget av.

- Folk vil være sunne og er mer opptatt av hva de spiser. Her er det transparent, de ser råvarene i lokalene og alt lages fra bunnen av, sier Gulliksen.

- Det er flere innfallsvinkler til hvorfor folk velger å spise vegetar. Det er også klimavennlig, sier Weie.

De peker også på at det nå er vanlig å ha vegetarretter på menyen.

- Hvilke som helst restauranter har vegetar. Alle kan velge det, sier Weie.

Hagen hadde tidligere også en restaurant i Midtbyen i Thomas Angells gate. Den gikk med underskudd, og førte til at driftsselskapet til de to restaurantene ble slått konkurs i desember i fjor. Etter konkursen fortsatte eierne Hagen-restauranten på Bakklandet.

Sabrura-eierne medeiere

I juni i år fikk Gulliksen og Weie med seg Sabrura-gründer Remy Nordvik og hans kompanjonger, Retro-eierne Randi og Jan Ove Kulsetås, som medeiere i Hagen. Gulliksen og Weie eier 49 prosent av selskapet Mat fra Hagen Drift, mens Nordvik og Kulsetås via selskapet Sabrura Drift eier 51 prosent.

- At vi har fått inn nye samarbeidspartnere gir trygghet. De stiller oss de rette spørsmålene og blir veldig gode sparringspartnere. De har kompetanse og erfaring som balanserer vår fortsatt unge naivitet. Vi har alltid gjort alt smått, nå har vi fått inn noen som har vist at det funker i større skala, sier Gulliksen.

- Til dekket bord

Nordvik forteller at han alltid har likt maten på Hagen.

- De spurte meg om å bli medeier. Jeg sa «ja», samt at vi da må gjøre om på konseptet slik at det blir mer effektivt. Jeg tar med erfaringer fra Sabrura. Nøkkelen i Sabrura-konseptet er at du kommer til dekket bord. På Hagen doblet vi omsetningen med en gang vi begynte med buffé, sier Nordvik.

Dersom de lykkes med etableringen på City Syd, ser han for seg videre vekst for Hagen.

- Så lenge vi lykkes, vil vi gjerne åpne to, tre eller fire restauranter i året, sier Nordvik.

Sabrura-gründer Remy Nordvik kjøpte seg inn i selskapet «Mat fra Hagen Drift» i juni i år.