Det viser ligningstall som Adresseavisen har hentet inn fra opplysningsselskapet Bisnode.

Skatteetaten offentliggjør ikke skattelistene før 27. oktober, men det er mulig å kjøpe opplysninger om enkeltpersoner fra kredittopplysningsselskaper.

Dagens Næringsliv har onsdag kveld lagt ut saker om ligningstallene til flere av Norges rikeste, der det blant annet kommer frem at formuen til Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe økte med 1,3 milliarder kroner i fjor.

Nedgang

Ligningstallene for Petter Northug viser at han står oppført med en ligningsformue i 2016 på 13,9 millioner kroner, som er en nedgang fra 18,3 millioner året før.

Skistjernen hadde en inntekt på 5,7 millioner kroner, noe som også er en kraftig nedgang fra VM-året 2015. Da sto han oppført med en inntekt på hele 15 millioner kroner.

Northugs manager Are Sørum Langås skriver i en tekstmelding til Adresseavisen at de ikke har noen kommentar til tallene.

I 2015 tok Northug ut 11,5 millioner kroner i utbytte fra sitt heleide selskap Petter Northug Holding AS, mens regnskapstallene viser at han i fjor tok ut 3,5 millioner kroner.

Da Dagens Næringsliv i fjor laget saker basert på ligningstallene før Skatteetatens offentliggjøring, førte det til at skattelistene ble offentliggjort før tiden.

Skatteetaten varslet da at de ville vurdere å stramme inn regelverket for distribusjon av ligningsopplysninger til kredittopplysningsselskaper, men tidligere i sommer sa etaten at det ikke ville bli noen endringer.

Endrer ikke tidspunkt

Skatteetaten opplyser til Adresseavisen onsdag kveld at de ikke vil endre på sin offentliggjøring av skattelistene, og at de vil legges frem 27. oktober klokken 07.00.

Kommunikasjonsdirektør Mariken Holter sier at de har forståelse for at det for enkelte kan oppleves ubehagelig at ligningstallene blir kjent før skattelistene legges frem:

- Skatteetaten deler ligningsdata løpende med en rekke samfunnsaktører etter hvert som skatteoppgjørene er klare fra og med juni. Banker, finansinstitusjoner og kredittopplysningselskaper har lovmessig hjemmel til denne informasjonen, og det anses å være av samfunnsmessig stor verdi at disse har så oppdatert tilgjengelig informasjon som mulig, sier Holter i e-post via etatens kommunikasjonsavdeling.