Studentgründere fra NTNU vant 250 000 kroner

Studentene bak Exero Technologies vant 250 000 kroner i startstøtte under prisutdelingen Innovator i Trondheim.

Vinnere: Nicoline Bergh (f.v.), Solveig Christensen, Mathias Berg og Bendik Fon mottok Startstøtte-prisen på vegne av Exero Technologies.Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

Selskapet har utviklet kjelken «The Spike» som skal gjøre det lettere for personer med nedsatt funksjonsevne å holde seg i aktivitet.

- Vinneren av årets Startstøtte har vist at de har kraft til å tilegne seg kunnskap om kundebehov, drive kundenær innovasjon og produktutvikling, samt skaffe gode ambassadører og samarbeidspartnere for produktet de utvikler, sier juryen om selskapet.

Hovedprisen Sparebank 1 Startstøtte er på 250 000 kroner, og ble delt ut torsdag kveld under årets Innovator-utdeling på Byscenen i Trondheim.

I fjor var det selskapet Flowmotion Technologies som vant hovedprisen under utdelingen.

- Voksende marked

En av gründerne i Exero Technologies er 23 år gamle Solveig Christensen fra Trondheim, som studerer ved NTNUs Entreprenørskole på Gløshaugen.

- 70 millioner mennesker sitter i rullestol, mens mange hjelpemidler er veldig hjemmesnekret. Det skal vi gjøre noe med. Med startstøtteprisen kan vi lage ferdig denne kjelken før jul, sa Chistensen under utdelingen.

I tillegg står Bendik Fon, Mathias Berg, Nicoline Saarisilta Bergh og Andre Haig Johnsen bak selskapet.

Ifølge selskapet har personer som av forskjellige grunner har nedsatt funksjonsevne få gode løsninger til å holde seg i aktivitet. De mener dagens løsninger er store og tunge, og med lite fokus på design som gjør at de er lite attraktive å bruke.

Kjelken de har utviklet skal gjøre at folk kan bevege seg på en måte som utfordrer kjernemuskulaturen, følge en pressemelding. Juryen mener at slik bevegelsesteknologi er et voksende marked.

- Et solid tverrfaglig team har identifisert muligheten for nyttig innovasjon som vil ha positive ringvirkninger for både sluttkunde og samfunnet, skriver juryen i sin begrunnelse.

Disse selskapene vant priser under Innovator i fjor.

Tre utvalgt

Rundt 20 team med studentgründere hadde meldt seg på Startstøtte-konkurransen, og juryen hadde valgt ut tre finalister.

De to andre i finalen var Hark Technologies som ønsker å utvikle smarte løsninger for energieffektivisering i privathus, og Wiral Technologies som har utviklet et kamerasystem.

Exero Technologies var også nominert i entreprenørklassen i årets Venture Cup, som omtales som verdens største forretningsplankonkurranse for studenter. I Norge arrangeres den av studentorganisasjonen Start NTNU i samarbeid med norske universiteter, høgskoler og konsulentselskapet McKinsey & Co.

Under Innovator torsdag ble det kåret regionale vinnere både i entreprenør- og hovedklassen, som hver stakk av med 70 000 kroner og sjansen til å vinne den nasjonale finalen.

Tremaster

Entreprenørklassen er forbeholdt studenter med studiespesialisering i entreprenørskap på masternivå- Vinneren her ble NTNU-studentene bak selskapet Bedrock, som har utviklet et system som skal gjøre det mulig for utbyggere å kartlegge grunnen under en en byggetomt bedre enn i dag.

Espen Frøseth Solheim tok i mot prisen sammen med Celina Hagen. Begge er studenter ved NTNU Entreprenørskolen.

- Takk til alle som har hjulpet oss. Dette arrangementet er en glimrende måte å spre innovasjon blant studenter, sa Frøseth Solheim.

Grunnundersøkelser: Espen Frøseth Solheim og Celina Hagen tok i mot prisen til Bedrock.Foto: Foto:RICHARD SAGEN;Adresseavisen

Hovedklassen er åpen for alle studenter. Vinneren her ble selskapet Birds View som har utviklet en teknologi for inspeksjon av tremastene i det regionale strømnettet.

- Det er viktig for energiselskaper å kartlegge hvilke stolper som er angrepet av råte fordi det koster 150 000 kroner å skifte ut en eneste stolpe. Vi må særlig takke bedriftene Powel og Trønderenergi, som har hjulpet oss mye, sa Olav Skogen.

Han tok i mot prisen sammen med Simen Husøy. Skogen studerer på Industriell teknologi på NTNU, mens Husøy studerer datateknikk.

Pris: Olav Skogen (t.v.) og Simen Husøy fra selskapet Birds View vant hovedklassen under Venture Cup. I forgrunnen Tine Almås Hunt fra firmaet Glucoset, som vant pris under Innovator i fjor.Foto: Foto:RICHARD SAGEN;Adresseavisen

Ifølge selskapet er de den eneste helautomatiske kontrolløren av disse mastene, der de blant annet bruker store datamengder for å estimere råte i treet.

Innovator arrangeres av Start NTNU i samarbeid med Technoport og Sparebank 1 SMN.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå