Hovedleietaker i kontorbygget i Brøsetveien er Microchip Technology Norway, som tidligere het Atmel Norge. I tillegg skal Schneider Electric Norge og entreprenøren og utbyggeren NCC flytte inn etter at de har overtatt lokalene sine 1. april 2019.

KLP Eiendom har eid eiendommen lenge, og bygget har ligget 17 år i planleggingsskuffen til eiendomsselskapet.

Administrerende direktør Ruth Hege Falch Havdal i KLP Eiendom Trondheim forteller at de har vært nære på å rive det eksisterende bygget på tomta og starte bygging av Lyngården også tidligere.

- Siden vi tok over bygget sammen med andre bygg i en portefølje, har vi leid det ut hele tiden. Men vi har tenkt å bygge nytt der, og vi har vært nesten i mål med leietakere tidligere, sier Havdal.

Millioner forsvant

I noen år leide også Prora-selskapet Lyngården tomta av KLP Eiendom, uten å få bygd kontorbygget som planen var. Lyngården AS leide tomta fra mai 2013 og frem til 1. april i fjor, da KLP Eiendom valgte å utvikle prosjektet selv. Investorene Christin og Trond Sundal og Per Arne Helland kjøpte aksjer i Lyngården AS i 2013 for til sammen 28,5 millioner kroner. Men siden Prora aldri bygde Lyngården, har investorene avskrevet å få igjen penger her.

Hovedeierne i Prora-systemet, Terje og Roger Eriksen, ble i vår tiltalt for grov økonomisk utroskap, grovt bedrageri og regnskapsjuks.

Bygget på tomta i Brøsetveien rives nå, og byggingen av Lyngården starter denne måneden.

Fjellblomster på taket

Det er entreprenøren NCC som nå omsider skal bygge Lyngården som ligger langs Omkjøringsveien. Bygget er på 14 000 kvadratmeter, og beskrives som et miljøbygg.

Det innebærer at det er energieffektivt, energiklasse A og passivhus, og brukerne av bygget styrer luft, lys og varme. De som jobber i bygget får tilgang til sykkelparkering under tak, lademuligheter for elsykkel, sykkelgarasje med servicestasjon og garderober med dusj. Bygget har felles kantine i toppetasjen med takterrasse med fjellblomster og utsikt over Trondheimsfjorden.

Planlegger sammen

Dette er det tredje miljøbygget NCC bygger for KLP Eiendom i Trondheim. I mars i år sto Abels Hus i Teknobyen ferdig.

- NCC ble med på Lyngården i en tidlig fase, og kunne dermed videreføre kompetansen fra Abels Hus. Det er de samme personene som også jobber med Lyngården, samtidig som leietakerne er involvert fra starten og er med på å planlegge bygget, sier Havdal.

Adm. dir. Ruth Hege Falch Havdal i KLP Eiendom Trondheim og leder i NCC Building Norge, Are Strøm, signerte byggekontrakten mandag.

- Liten prisforskjell

I dag er 55 prosent av Lyngården leid ut til Microchip Technology Norway, Schneider Electric Norge og NCC. Selv om det er en del kontorlokaler i Trondheim som står tomme, er ikke Havdal bekymret for at de ikke får leid ut resten av lokalene.

- Vi har interessenter på resten. Bygget har en fantastisk takterrasse med utsikt over Trondheimsfjorden. Markedet er modent for nye bygg, og det er ikke så stor forskjell på husleien mellom nytt og gammelt, sier Havdal.

KLP Eiendom eies av Kommunal Landspensjonskasse, som leverer pensjons-, finans– og forsikringstjenester til kommuner, fylker og offentlige og private virksomheter. KLP Eiendom er en av landets største aktører innen forvaltning, utvikling og drift av eiendom.