Styreleder Roald Dolmen i eierselskapet Moen Marin Group AS bekrefter overfor Namdalsavisa at selskapet har følere ute i markedet med tanke på å selge deler av selskapet Moen Marin AS, som holder til i Kolvereid i Nord-Trøndelag.

- Det er helt åpent hvor stor prosent en medeier kan overta, det kan være 30, 50 eller 70 prosent. Vi er også helt åpen på om det er en nasjonal eller internasjonal kjøper. Moen Marin går meget godt, så vi trenger ikke å selge. Men da vil det nok ta noe lenger tid å nå målet om å vokse i det internasjonale markedet, forklarer styrelederen.

Vil vokse internasjonalt

For det er ønsket om å videreutvikle selskapet og bli en større internasjonal aktør som er noe av årsaken til framstøtet. Moen Marin selger for lengst sine oppdrettsbåter utenlands, både Island, Saudi-Arabia og andre land står på kundelista. Skottland, middelhavslandene og ikke minst Canada er svært interessante markeder for båtprodusenten med avdelinger på Kolvereid og i Trondheim.

Mye av suksessfaktoren for at produsenten bare i år har solgt 32 nybåter, er at selskapet leverer standardiserte utgaver av oppdrettsbåtene. Båtene bygges i utlandet og rustes delvis ut på Kolvereid. Faktisk har Moen Marin bygd båter før de er blitt solgt, og dette er også noe av tankegangen i den videre satsinga.

Nå også fiskebåter

Nå planlegges det å benytte det samme konseptet opp mot den tradisjonelle fiskerinæringa: bygge standardiserte fiskebåter på 15–20 meter.

- Konseptet er bra og vi ser veldig lyst på mulighetene. Derfor har vi neste år budsjettert med å selge 45 båter, både fiske- og oppdrettsbåter, opplyser Roald Dolmen.

Styrelederen legger imidlertid ikke skjul på at tanken med å få inn samarbeidspartnere både dreier seg om utvidelse av kompetanse og frisk kapital. Eier Moen Marin Group står nemlig klar for nye investeringer – blant annet ved dokka på Ottersøy – for 150–200 millioner kroner.

- Det ligger absolutt ingen dramatikk i det vi nå gjør, hovedsaken for oss er å skape ytterligere vekst, understreker Dolmen.

Og regnskapstallene dokumenterer at det er et selskap med suksess som nå er ute etter medeiere. I 2016 hadde Moen Marin AS ei omsetning på vel 290 millioner kroner og endte med et resultat på pluss 18,2 millioner.

- Jo da, det er et godt resultat i denne bransjen, fastslår Roald Dolmen, som er styreleder i både eierselskapet og datterselskapet.

Eier mange selskaper

Resultatet for fjoråret for eierselskapet Moen Marin Group AS er heller ikke å forakte. Selskapet endte med vel 11 millioner kroner i pluss. Hovedaksjonærer i Moen Marin Group er Skipsinvest AS (33,33 prosent), Haspro Holding AS (33,33) og Rodo Invest AS (33,33 prosent).

Moen Marin Service AS, det andre datterselskapet som er involvert i blant annet utrusting av oppdrettsbåter fra Moen Marin, endte med et resultat på pluss 1,7 millioner i 2016.

De andre selskapene som Moen Marin Group AS eier er:

Fellesbygget Ottersøy AS, Nærøysundterminalene AS, Nærøysundet Kystservice AS, Moen Ship Management AS, Moen eiendommer AS, Skamik AS og Fisher AS.

- Et salg berører ingen av disse selskapene, og Moen Marin AS skal drives akkurat som før, understreker Roald Dolmen.