Det er aldri solgt en så dyr boligeiendom i kommunen noen gang, forteller avdelingsleder og megler Kim Roger Laugsand i Heimdal Eiendomsmegling avdeling Melhus.

- Det finnes ikke andre slike eiendommer i Melhus. Den er spesiell med nesten seks mål tomt, bakstehus, garasje og flere bygninger, sier Laugsand.

Den forrige boligeiendommen som gikk for rekordpris i Melhus, er en landbrukseiendom på Hovin som gikk for 7,5 millioner kroner i juni i år.

Under prisantydning

Eiendommen i Klungvegen inneholder en stor enebolig, bakstehus, et bygg hvor selger drev behandlingsklinikk, hytte, hønsehus, garasje og verksted. Bygningsmassen er på 725 kvadratmeter (kvm), hvorav 339 kvm er oppholdsrom som stue, kjøkken, bad, soverom og gang (p-rom).

Boligen ligger fem kilometer fra Melhus sentrum, og har utsikt utover kommunen. Ifølge salgsannonsen på finn.no kan «du her bo veldig usjenert til med en fantastisk utsikt og helt uten innsyn fra naboer».

Boligen var lagt ut for salg med en prisantydning på 8 990 000 kroner, men ble solgt 190 000 kroner billigere, til 8,8 millioner.

- Det er ikke så langt unna, så vi traff bra med prisantydningen. Det er vanskelig å sette verdi på eiendommen, men både selgere og kjøpere var fornøyd med prisen. Det er en spesiell eiendom. Selger har brukt mye tid og penger på uteområdet, sier Laugsand, og legger til.

- Jeg var spent, jeg trodde det kunne ta tid å selge denne. Men det gikk fort, sier Laugsand.

Kun privatvisninger

Han forteller at det var stor interesse for eiendommen.

- Det var interessenter fra både Oslo, Østlandet og Trondheim, i tillegg til fra Melhus. Det var mange som lastet ned prospektet og var inne og kikket på finn-annonsen, sier Laugsand.

Det ble ikke holdt fellesvisninger på eiendommen.

- Det ble kun holdt private visninger. Jeg tror det hadde kommet mange bare for å se på fellesvisninger. Vi kjørte kun private visninger med seriøse interessenter, sier Laugsand.

Boligen i Klungvegen 30 ligger fem kilometer fra Melhus sentrum, og har utsikt utover kommunen.

Ingen budrunde

Han forteller at kjøperne til slutt ble en familie fra Melhus.

- Det var ikke budrunde, selger hadde bestemt seg for at han skulle ha opp mot prisantydning for å selge. Det var flere interessenter, men noen av dem var avhengige av å få solgt boligen de har først, sier Laugsand.

- Litt færre på visning

Veksten i boligprisene har flatet ut, og ved utgangen av august hadde prisene de 12 siste månedene steget kun 3,1 prosent på landsbasis. Boligmarkedet har roet seg litt også i Trøndelag, forteller Laugsand.

- Det kommer litt færre på visning. På visning av familieboliger kommer det fortsatt bra med folk og de er interesserte, sier Laugsand.

Han forteller at han forrige uke også solgte en rekorddyr boligeiendom i Rennebu. Det er en landbrukseiendom som gikk for 4,5 millioner kroner. Den har drive- og boplikt, og jakt- og lakserett.