Silje Landevåg etablerte sin egen nettbutikk med sportsklær for kvinner i 2009. Siden da har Get Inspired vokst for hvert år, og i fjor omsatte de for 124 millioner kroner.

Søskenparet Silje og Sindre Landevåg har vært eneiere, men i sommer kjøpte investeringsselskapet Salvesen & Thams 20 prosent av Get Inspired.

Samtidig som Get Inspired stadig gjør større suksess øker også lønna til gründeren. Skattelistene for 2016 viser at Silje Landevåg tok ut 1,7 millioner i lønn i fjor. Hun står i tillegg oppført med en formue på 15 millioner.

Lillebror og daglig leder i Get Inspired, Sindre Landevåg, tok i fjor ut 616.265 kroner i lønn, og har en formue på sju millioner.

Her kan du lese portrettet Uke-Adressa hadde med Silje Landevåg: Sånne som Silje

Lønner seg å gründe

Vegard Wollan er klart blant de trønderske gründerne som ifølge skattelistene tjente mest i fjor. Wollan står oppført med en inntekt på 32 millioner og en formue på 159 millioner kroner.

Ut av Atmel: Vegard Wollan, en av günderne, bak Atmel, tjente i fjor 32 millioner.

Wollan og Alf-Egil Bogen fant i 1995 opp en mikrokontroller som Atmel kjøpte opp, og siden har de utviklet denne videre. I fjor bestemte derimot suksessgründer Wollan seg for å slutte i Atmel.

Alf-Egil Bogen hadde en inntekt på 5,2 millioner i fjor og ifølge skattelistene en formue på 110 millioner. I fjor hentet Bogens nye selskap Novelda inn 100 millioner kroner. Novelda utvikler radarteknologi som de mener kan revolusjonere helsevesenet.

Tjener fortsatt på Wordfeud

Håkon Bertheussen, gründeren bak mobilspillet Wordfeud, kan også se tilbake på enda et godt år. Bertheussen har i flere år tjent godt på ordspillet som ligner på Scrabble. I fjor tok han ut 2,3 millioner i lønn mens han står oppført med en formue verdt 70 millioner.

Til sammen skal Bertheussen ha tjent 150 millioner på Wordfeud.

Håkon Bertheussen eier sitt eget selskap Bertheussen IT som leier lokaler hos kontorfellesskapet Work-Work. Der sitter også seriegründer Borgar Ljosland. Ljosland etablerte Falanx Microsystems i 2001, et selskap som senere ble kjøpt opp av ARM for 170 milliarder kroner.

Nå er Ljosland aktuell med Parrotplay, en nettleser som skreddersyr strømming av film, tv-serier, vdeoklipp og tv-kanaler.  Ljosland tjente i fjor 739 943 kroner.

Det er cirka det samme tjente Nuria Espallargas som er gründer av Seram Coating. Espallargas hadde en lønn på 716 758 kroner.

Her kan du lese Uke-Adressa portrettet av Borgar Ljosland: Livet som gründer

Strikkesuksess i Surnadal

I Surnadal gjør Marte Helgetun god butikk som strikkedesigner. I høst skrev Adresseavisen at Helgetun omsetter strikkedesign for tre millioner kroner.  Skattelistene for 2016 viser at hun ifjor kunne ta ut  347 446 kroner i inntekt.

Glad i ull: Marte Helgetun er strikkedesigner med millionomsetning i Surnadal.

Berit Johansen vil iløpet av neste år gå på børs med sin egen medisin. Johansen har etablert selskapet Avexxin etter oppfinnelsen av en salve som skal hjelpe mot psoriasis. Hun tjente i fjor 927 418 kroner og har en formue på 2,3 millioner.