Sportsbutikk flytter fra Leangen og inn til byen

Hank Sport flytter ut av lokalene sine på Leangen og får sykkel- og ski-verksted med innsyn i den nye butikken i Portalen.

Sykkel året rundt: Snart skal Kenneth Helgesen og Bjørn Vindvik fylle det nye lokalet til Hank sport med blant annet sykler, og nå sykles det også om vinteren.Foto: Terje Svaan, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Hank Sport ble etablert på Moholt i 1973, som en av landets første spesialbutikker for sykler og sykkelutstyr. Høsten 2008 flyttet de til Leangen og ble en av landets fremste fagbutikker og verksted innen både sykkel og ski.

- Nå flytter vi igjen, sier eier Kenneth Helgesen. Han står i et foreløpig tomt lokale i første etasje i Portalen ved Solsiden, med masse plass til både sykler, ski og enda mer trenings- og fritidsutstyr.

Sportsbutikk til Portalen: I november er Hank Sport på plass i Portalen ved Solsiden.Foto: Terje Svaan, Adresseavisen

 

- Lokalene vi flytter til er så å si like store som de vi flytter fra på Leangen, men her får vi et mer effektivt lager og dermed får vi hundre kvadratmeter mer med butikklokale. Den største endringen er likevel er at vi kommer til å ha åpne verksteder inne i butikken, slik kan kundene se hva som foregår i både sykkel- og ski-verkstedet, sier Helgesen.

LES OGSÅ: Vi kjøpte 40 000 elsykler i fjor

Sykkelvei rett utenfor

Det synes sportsbutikkeieren er viktig.

- Vi opplever økende pågang på sykkelverkstedet, og derfor utvider vi det og lager en åpen løsning der kunden skal se faget vårt. Vi lager også et eget rom med glassvegg, og dermed innsyn fra butikken, for sykkeltilpasning og alpint- og sykkelsko-tilpasning, sier Helgesen.

Fra Leangen: Hank Sport har vært på Leangen siden 2008, før det var de på Moholt.Foto: Terje Svaan, Adresseavisen

 

- Vi satser mye på verkstedene våre og har heltidsansatte mekanikere. Det er vi stolte over. Vi vil vise frem at vi tilbyr en ekstra kompetanse som de store sportskjedene og ikke minst nettbutikkene ikke har, sier driftsleder Bjørn Vindvik.

Hank Sport er en del av kjeden Sport 1.

LES OGSÅ: Vil ha strengere krav til syklene som importeres

Helgesen begrunner flyttingen hovedsakelig med at Hank Sport nå kommer nærmere kundene.

- Vi likte dette lokalet, som vi har fått pusset opp og selv har designet og tilpasset til våre behov. I tillegg kommer vi nærmere byen. Dette samtidig som det fortsatt blir lett å kjøre bil til oss og det er faktisk flere parkeringsplasser her enn vi har på Leangen, sier Helgesen.

- Her har vi også en sykkelvei rett utenfor butikken, og mange av syklistene der er potensielle kunder, sier Vindvik.

LES OGSÅ: Elsykler med Adam (5) og Endre (1) i snødrev og kulde

Tror på fagbutikkene

Det blir noen travle dager frem mot åpning i Portalen, som blir 9. november. Butikken på Leangen stenger 4. november.

- I dagene mellom der blir det nok noen våkenetter, sier Helgesen som sammen med Robert Helgesen eier både Hank Sport og Skandinavisk høyfjellsutstyr Trondheim.

- Skandinavisk høyfjellsutstyr har hatt positiv drift hvert år siden åpning i Olav Tryggvasonsgate for ni år siden, og vi ser derfor potensialet for en fagbutikk innen ski og sykkel sentrumsnært, sier Helgesen. Hank Sport vil fortsette som faghandel innen sykkel, ski og løp, men vil også utvide varesortimentet innen trening og friluftsliv.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå