Småbåtregisteret har i dag tolv ansatte med kontor på Fosenkaia i Trondheim.

På nyåret flyttes arbeidsplassene til Horten. Det er Redningsselskapet som forvalter registeret, og bakgrunnen for flyttingen er at selskapet ønsker å samle funksjonene i det nye kompetansesenteret de har bygget.

- Vi får et veldig stort og fint fagmiljø i Horten, og det er derfor naturlig at vi samlokaliserer båtregisteret nettopp her, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Fire fortsetter

Han forteller at det på onsdag er nøyaktig ett år siden de ansatte fikk beskjeden om at kontoret skulle flyttes. I mellomtiden har det pågått en prosess for å bistå de ansatte.

- Vi føler at vi har gitt beskjed i god tid og gitt tilbud om ordningen til alle samemn. Personalavdelingen har vært inne og vi har fulgt opp hele veien. Vi føler vi har hatt en god prosess på dette, sier Pedersen.

Fire personer har inngått avtaler om å fortsette videre, mens åtte vil finne seg en annen jobb.

Småbåtregisteret er et frivillig register som Redningsselskapet tok på seg å føre videre etter at Bondevik-regjeringen i 2002 vedtok å oppheve det offentlige småbåtregisteret. Småbåtregisteret var på denne tiden lokalisert i Oslo, men ble etter noen år flyttet til Trondheim.

Ingen fast ansatte i Trondheim

Når registeret nå flyttes til Horten, betyr det at Redningsselskapet etter nyttår ikke vil ha noen fast ansatte i Trondheim. Det tidligere distriktskontoret som var her ble for en tid tilbake samlokalisert med regionkontoret i Ålesund.

Den frivillige aktiviteten knyttet til redningsskøytene vil imidlertid fortsette som før.

- Det er enormt stor frivillighet i Trondheim, vi har et stort korps i byen. Nå etablerer vi også et korps i Levanger, sier Pedersen.

Redningsselskapet fikk i høst en splitter ny redningsskøyte som ble døpt i Trondheim. Bildene av den nye redningsskøyta og fra innvielsen ser du her.