- Vi ønsker mer komplementær virksomhet og samordne bedriftene for å bli en større leverandør på emballasje i Norge, sier administrerende direktør Svenn Bekken i Bewi.

Oppkjøpet ble kunngjort via pressemelding to dager før jul og betyr at Tommen Gram Holding for første gang siden 1939, skal eies og styres av andre enn familien Rolseth. Selskapet ble etablert 20 år tidligere, i 1919, av Hans Thomas «Tommen» Gram og har i dag 60 ansatte.

- Hva vil oppkjøpet ha for betydning for ansatte i Tommen Gram?

- Ikke så mye. Jeg tror jo vi vil komme til å styrke vår kompetanse og dermed øke omsetningen i selskapet, sier Bekken.

Hvor mye Bewi har betalt for Tommen Gram Holding, vil ikke Bekken gå inn på.

Les også: Trege trøndere går foran

To familiebedrifter

Tommen Gram er landsdekkende emballasjeleverandør med hovedkontor på Tiller i Trondheim og produksjon på Levanger, samt distribusjonslager i Trondheim og Tromsø, hvor selskapet også har en salgsorganisasjon som betjener fiskeflåten både i Norge og Russland. Selskapet er også representert i Hanoi, Hong Kong, Serbia og Russland og har en årlig omsetning på rundt 320 millioner kroner.

Selskapet beskrives som en av landets ledende emballasjeleverandører og produserer forpakninger til storkonsument og dagligvareprodukter fra både hav og land. I tillegg leverer Tommen Gram produkter for byggemarkedet, blant annet dampsperrer og byggfolier for innvendig tetting av hus.

Bewi på er også en familiebedrift, etablert i 1980 på Frøya av brødrene Svenn og Geir Bekken som startet firmaet sammen med Salmar-gründer Gustav Witzøe.

Les også: Bygger ny fabrikk til rundt 700 millioner kroner

Hovedkontor på Frøya

Før oppkjøpet av Trommen Gram har Bewi rundt 115 ansatte og en omsetning rundt 600 millioner kroner. Selskapet er totalleverandør av næringsmiddelemballasje, teknisk emballasje og byggesystemer. Konsernet har fabrikker og kontorer over hele Skandinavia, og ny fabrikk på Hitra. Men hovedkontoret ligger fortsatt på Frøya.

Ifølge pressemeldingen «må oppkjøpet sees i sammenheng med at det er stort behov for en norsk produsent som kan levere markedstilpasset emballasje på kort varsel, og som skal være trendsettende nasjonalt og internasjonalt. Norge har tradisjonelt vært en råvareeksportør, men dette er under endring og produsentene av råvarer ønsker å ta større del av verdiskapningen gjennom mer foredling».

Frøya-konsernet Bewi har kjøpt opp Tommen Gram Holding AS. Her er administrerende direktør i Bewi, Svenn Bekken.

Plastproblematikk

Ifølge Bekken skal selskapet ha særlig fokus på å ta i bruk mer miljøvennlige materialer i produkter som har vært laget av tradisjonell plast.

- Vi har behov for utvikling og vi jobber intens med det å møte det grønne skiftet. Produktene skal lages med andre råstoff enn råolje og være nedbrytbare eller gjenvinnbare, sier Svenn Bekken.

Adresseavisen fikk fredag formiddag ikke tak i konsernsjef i Tommen Gram, Marit Rolseth. Men i følge pressemeldingen har sagt seg villig til å fortsette i bedriften.

Hva selskapet skal hete etter oppkjøpet, er ifølge Bekken ikke avklart ennå.

Les også: Han finner mikroplast i alle prøvene fra havet

Les også: Pionér med spanderbukser