De fleste ferske virksomheter må holde på en god stund før de har fått hodet over vann. Slik er det ikke med Fixrate.

Finans og tekno

Selskapet som driver i grenselandet finans og teknologi, har allerede markert seg så sterkt og tydelig at det bærer mange av kjennetegnene til virksomheter som har holdt på betydelig lengre.

LES OGSÅ: Stadig flere leier seg kontorplass og jobber alene

Fixrate lanserte sitt produkt 25. oktober 2017. Siden da har selskapet allerede vært involvert i pengetransaksjoner for rundt 400 millioner kroner, har sikret seg avtaler med en rekke banker, pluss at 40 virksomheter er klar til å bruke deres tjenester.

- Det er helt overveldende. Det har vært enorm interesse for det vi har å tilby. Vi har et produkt og inntekter helt fra starten. De siste ukene har vi faktisk sett at nye kunder kommer til helt av seg selv, sier Ellingsen.

Startet et marked

Fixrate har etablert en markedsplass der virksomheter som har penger som trenger plassering i bank, treffer banker.

- Tidligere var det veldig tungvint for virksomheter som har mange millioner kroner i overskuddslikviditet å finne banker og avklare rentevilkår for særinnskudd. Dette har vi gjort noe med. Nå er det enkelt og går raskt å finne en bank for energiselskaper, fylkeskommuner, stiftelser, pensjonskasser, finansforvaltere og andre som har behov for kortsiktige plasseringer av beløp på fem millioner kroner og oppover, sier Ellingsen.

LES OGSÅ: Saker om gründere og nyskaping på Adressa.no finner du her

-Responsen har vært så god at vi har bedt enkelte kunder om å holde igjen litt. Når en kunde sier at deres virksomhet vil tjene én million kroner på å bruke oss, da er det en bekreftelse på at vi har truffet et marked, legger han til.

Stort eller trygt

LES OGSÅ: Erik Hauganes hyttetur førte til fem bedriftsetableringer

Fixrate-gründeren og selskapet holder til i Steinkjer. Tidlig på nyåret vil Fixrate etablere kontor også på Nedre Elvehavn i Trondheim. Kontoretableringen i Trondheim er den ferske bedriftens minste utfordring akkurat nå. I løpet av de tre første månedene i 2018 må Fixrate bestemme seg for veien videre.

-Utfordringen er om tempoet skal være lavt og satsingen trygg og forsiktig, eller om vi skal klemme til og satse internasjonalt allerede nå. Dette er faktisk vanskeligere valg enn de vi sto overfor da vi startet høsten 2017, sier Ellingsen.

- Har knapt trukket pusten

Brynjar Ellingsen forteller at det ikke bare er de som har behov for markedsplassen som har kontaktet dem, men også investorer som vil investere penger i Fixrate.

- Vi har fått henvendelser fra investorer som vi aldri hadde trodd at ville kontakte oss. Vi er et bitte lite selskap som knapt har rukket å trekke pusten, sier han.

LES OGSÅ: Teknobedrift fikk ny eier i nabobygget

Ellingsen legger til at de kommer til å tenke seg godt om før de tar avgjørelser.

- Hvor mye kapital vi har bruk for, er avhengig av de strategiske valgene vi gjør. Vårt kapitalbehov strekker seg fra 2 til 20 millioner kroner, alt etter hvor hardt vi ønsker å trå på gasspedalen, sier Brynjar Ellingsen.

- Gnistrende

Selv om veien videre for Fixrate ikke er bestemt, har Ellingsen & Co. en klar ambisjon for 2018:

- Uansett hva som skjer, har vi en overordnet visjon om å levere gnistrende digitale kundeopplevelser, sier Brynjar Ellingsen i Fixrate.