Boligen i Fagerheim Allé 89 ble i mellomjula lagt ut for salg på finn.no for 15,9 millioner kroner. Den ble først lagt ut i juni i fjor til 19 millioner.

Prisantydningen ble senere satt ned, til 17 millioner i august. Heller ikke da ble den solgt, og boligen ble i oktober trukket fra markedet.

Samtidig som den nå er lagt ut for salg igjen, er det også byttet megler. Mens det i fjor var Meglerhuset Nylander som forsøkte å selge eneboligen ved Ringvebukta, er det nå avdelingsleder og megler Marianne K. Vasiljevic i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge som har oppdraget.

- Riktig prissetting viktig

Hun mener 15,9 millioner er riktig prisantydning i dagens marked.

- Markedet vi er inne i har hatt en liten nedgang i 2017. På dyre eiendommer utgjør det litt. Den har ligget ute til salgs via et annet meglerfirma. Det er markedet som bestemmer hva en bolig er verdt, og riktig prissetting er viktig for at boliger skal bli solgt, sier Vasiljevic.

Eneboligen har et bruttoareal på 205 kvadratmeter, og tomta er på vel 1,4 mål. Ifølge salgsprospektet er det «en eventyrlig villaeiendom på Lade fra 1918, med parkmessig opparbeidet hagetomt».

Det er annonsert fellesvisning neste uke.

- Det har vært stor interesse for boligen digitalt, med klikk på finn.no og delinger på Facebook. Det er reell interesse fra folk som har lastet ned salgsoppgaven og vi er i gang med private visninger fra onsdag, sier Vasiljevic.

- Dyrt tar tid å selge

Hun påpeker at det som oftest tar lengre tid å selge de dyreste eiendommene.

- Eiendommen er fantastisk. Men vi har langt færre kjøpere på dette nivået i Trondheim, og det tar lengre tid å omsette kostbare boliger enn mindre leiligheter med flere potensielle kjøpere. Men det kommer nye interessenter hele tiden. Kanskje kan prisantydningen være avgjørende, sammen med meglerens nettverk og interessenter vi har i vår database, sier Vasiljevic.

- Få prisnedsettelser

Hun opplyser at det blant boligene som Eiendomsmegler 1 Midt-Norge legger ut for salg i ukene som kommer, kun er enkelte boliger som er annonsert tidligere og relanseres nå.

- Vi trodde vi skulle ende opp med mange relanseringer av boliger i 2018, men de viste seg å bli solgt i 2017. Derfor har vi ikke mange boliger som er repriset. Det er første gang vi priser denne, og har derfor ikke repriset den. Nesten alt vi la ut i romjula var nyheter, som ble annonsert for første gang, sier Vasiljevic.

Satt ned 1,1 mill.

Også en enebolig i Klostergata 67 på Øya er lagt ut for salg igjen med en lavere pris. Den hadde en prisantydning på 18 millioner, da den ble trukket fra markedet sist høst. Nå er den lagt ut for salg med prisantydning på 16,9 millioner.

Partner og megler Pål Schei i Meglerhuset Nylander som tidligere også hadde salgsoppdraget for Fagerheim Allé 89, sier prisantydningen i Kostergata er satt ned for tilpasse seg markedet.

- Vi hadde bra respons på Klostergata og Fagerheim Allé i fjor. Men vi fikk ikke inn bud så høye som vi ønsket oss den gangen, og valgte å ta bort boligene på høstparten, sier Schei, som mener prisnedsettelsen gir ny interesse for boligen.

- Vi har fått ny interesse fra folk som ikke var på banen tidligere. Det har betydning, det er det ingen tvil om, sier Schei.

Eneboligen i Klostergata 67 på Øya er lagt ut for salg igjen, til 16,9 mill.

To til 20 mill.

For tiden ligger to eneboliger til salgs i Trondheim på finn.no med prisantydninger på 20 millioner kroner. Professorveien 4 på Singsaker er nylig lagt ut, mens Nedre Bergsvingen 4 har ligget ute for salg i tre måneder. Megler Atle Lyng i DNB Eiendom sier prisantydningen på 20 millioner på eneboligen på Berg ikke skal senkes.

- Det er så langt ikke planlagt å sette ned prisen. Selger har ikke hastverk, sier Lyng.

Han forteller at det foreløpig ikke er kommet skriftlige bud.

- Det har vært folk som har antydet noe, men det har vært for lavt, sier Lyng.

Eneboligen i Nedre Bergsvingen 4, har et bruksareal på 304 kvm, og ei tomt på vel 900 kvm.

Kommer prisstatistikk torsdag

Torsdag legger Eiendom Norge frem prisstatistikken for brukte boliger solgt i desember i fjor. Etter november viste statistikken at boligprisene de 12 siste månedene hadde falt 1,3 prosent i Trondheim.

Onsdag la Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) frem tall som viste et prisfall på landsbasis på 3,3 prosent i siste kvartal i fjor. Statistikken viser at prisene falt mest for blokkleiligheter i Oslo, Bergen og Trondheim.

Dagen før kom tall som viser at prisene på brukte Obos-boliger i Oslo-området falt hele 11,8 prosent i løpet av fjoråret. Eiendom Norge tror prisene på brukte boliger vil fortsette ned i år, med én prosent på landsbasis, ifølge prognosen.

- Det er regionale forskjeller i landet. Kanskje Oslo merker det mest, på grunn av strengere boliglånsforskrift. I Trondheim har vi berget godt, og det tror jeg også vi vil i 2018. Jeg tror det blir en sidelengs utvikling i boligprisene i vår region, sier Vasiljevic.