Cielo Solsiden hadde sin siste åpningsdag på nyttårsaften. Nå er de ansatte i gang med å rigge ned bardisken som i sin tid ble importert fra Italia.

- Vi har vært inne på tanken lenge, for vi har ikke greid å snu den negative trenden. På tampen av fjoråret bestemte vi oss, sier Cielo-gründer Mats Paulsen til Adresseavisen.

- Ikke konkurs

Isbaren har tidligere subsidiert mindre lønnsomme avdelinger i Cielo AS, men de siste årene har omsetningen dalt.

LES OM STARTEN PÅ CIELO: - Det jeg ser for meg i framtida er at jeg er en rockestjerne som driver isbar på si'

- Det er ikke snakk om noen konkurs. Vi kutter den ene greina av selskapet som har vært en pengemaskin i mange år, men som har dalt i omsetning de siste årene. Det er flere faktorer som har ført til det: Vi har ikke greid å fornye oss, det har vært en nedgang på senteret og vi har fått flere konkurrenter.

Da Cielo i 2014 bygde om isbaren i første etasje på Solsiden, var planen å selge yoghurtis. Inspirasjonen kom fra reiser i USA og Brasil, hvor yoghurtis ifølge Paulsen ble solgt «omtrent på hvert gatehjørne».

- Vi satser hardt på yoghurtis. Kundene skal servere seg selv, og man kan velge mellom åtte forskjellige typer yoghurtis og 30 forskjellige typer topping, sa Paulsen den gang.

- Yoghurtis var en supertrend vi trodde skulle vare mye lenger enn den gjorde. Det første året var kjempebra, men så ble konseptet et uromoment som skapte mer trøbbel enn det skulle være, sier han i dag.

Lenge: Cielos isbar på Solsiden startet opp for 14 år siden. Foto: Mariann Dybdahl

Kaffe-konkurranse

Også andre stabile inntektskilder fikk seg en knekk for to-tre år siden.

- Vi har solgt bra med kaffe i alle år, og så kom Starbucks og andre kaffebarer. Vi er gode på kaffe, men ingen kaffebar, så da sitter vi igjen med is og sjokolade. Det var nok til å være levedyktige før, men tidene forandrer seg, sier Paulsen.

Det tok en stund før Cielo-gründerne bestemte seg for å legge ned sin første isbar.

Cielo på Solsiden rakk å være 14 år i drift. Her er Mats Paulsen bak disken i 2006.

- Det tristeste akkurat nå er å se fellesarealet på Solsiden som vi tok i bruk og hvor vi skapte liv. Vi hadde en god dialog med senteret, og de ville at vi skulle fornye oss og fortsette å være der, men på et annet sted. og flytte på oss inne i senteret eller utenfor. Man skal aldri si aldri, men akkurat nå har vi ikke økonomi til det.

Paulsen utelukker imidlertid ikke et comeback på Solsiden.

- Vi kan si at Cielo Solsiden er lagt på is for øyeblikket.

Ønsker å åpne i Midtbyen

Cielo skal nå satse videre på avdelingen på Sirkus Shopping, i tillegg til grossisten og sjokoladefabrikken på Nardo.

I fjor trengte sjokoladefabrikken å få tilført ny kapital for å dekke et budsjettert driftsunderskudd. Det fikk de fra Regnskapsfokus, som også gikk inn på eiersiden av Cielo AS med ti prosent av aksjene.

Cielo-gründerne Ståle Andersen og Mats Paulsen legger ned sin første isbar, men satser videre blant annet på sjokoladefabrikken på Nardo.

- Vi var unge gründere da vi startet på bar bakke. Det som har kjennetegnet oss er at vi har gjort ting i feil rekkefølge. Det er artig å gutse på og bygge nye plasser, men nå skal vi ha mye mer fokus på det forretningsmessige. Det høres kanskje kjedelig ut, men vi ta et steg tilbake før vi kan ta et nytt steg fremover.

Mats Paulsen sier at Cielo har planer om nye konsepter, men vil ikke gå for mye i detalj før ting har roet seg etter nedleggelsen på Solsiden.

- Vi har en drøm om å åpne en del av sjokoladefabrikken i Midtbyen også, hvor folk kan komme inn i en kombinasjonsbutikk og se hvordan sjokoladen produseres. Men nå må vi vente og se hvordan dette året blir.