Det var styret i driftsselskapet Aron Persaunet AS som begjærte oppbud, og det ble åpnet konkurs i selskapet onsdag denne uken. Siste åpningsdag var 1. januar.

Restauranten ligger i den gamle militærleiren på Persaunet, og det er andre gang den går over ende. De forrige eierne gikk konkurs i april 2013 etter et ubetalt momskrav fra skattemyndighetene.

Driften ble deretter tatt over av Aron Persaunet AS, som på konkurstidspunktet var eid av styreleder Steinar Hyll, Stig Riber og Conrad Hyll gjennom selskapet Nitu Management.

Minus i regnskapet

På et tidspunkt var restauranten rangert på førsteplass i Trondheim på reisenettstedet Tripadvisor. Regnskapene viser likevel at selskapet har gått med underskudd hvert år siden de overtok, og Steinar Hyll sier at de i fjor lå an til et negativt resultat på oppunder én million kroner.

Hyll sier at omsetningen har vært for lav i forhold til utgiftene, og sier at det hovedsakelig handler om at de ikke har klart å få mange nok arrangementer.

- Det blir for snevert å drive et sted som dette som à la carte-restaurant, så vi må lykkes med å tiltrekke oss arrangementer, sier han.

Steinar Hyll var styreleder i restaurantens driftselskap. Foto: Jens Petter Søraa

Han sier at mai-juni og november-desember har vært gode måneder, men at det ikke har vært tilstrekkelig til å gå i pluss. Han sier at bruttoomsetningen i fjor (inkludert moms) var på oppunder ti millioner kroner, noe som var rundt en million lavere enn i 2016.

- Vi har tatt grep for å få ned kostnadene, og det har igjen gått ut over inntektene, sier han.

Han sier at de har forsøkt få andre til å overta driften av restauranten, men at de ikke klarte å få til en avtale. Hyll sier at han og medeierne ikke har planer om videre drift i et nytt selskap.

Forsøkte: Dagens eiere av Tregården Restaurant overtok etter at de forrige driverne gikk konkurs i 2013, men har ikke klart å oppnå overskudd. Foto: Håvard Jensen

Adresseavisen skrev i sommer at minst ti restauranter har gått konkurs eller blitt lagt ned i Trondheim sentrum i løpet av de siste to årene.

I høst gikk også kafeen Fairytale i Thomas Angells gate konkurs for andre gang.

Gjeld på 3 mill.

Advokat Knut Dypvik hos Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer i konkursen, og skulle i møte med ledelsen i driftsselskapet torsdag ettermiddag.

Da tingretten åpnet konkurs i selskapet ble det opplyst at gjelden var på snaut 3,1 millioner kroner, mens verdiene i selskapet var anslått til rundt 660 000 kroner.

Stig Hyll sier at de nå er særlig opptatt av at de som har bestilt arrangementer i 2018 blir godt tatt vare på. Han sier at de hadde avtaler om holde både brylluper, runddager og konfirmasjoner fremover.

- Vi føler sterkt for at de som har booket hos oss blir ivaretatt på en god måte, og det er noe vi ønsker å ta opp med bostyrer, sier han.

Gjennom Nitu Management har Hyll og medeierne også interesser i tapasrestaurantene San Sebastian på Torvet og på Solsiden og i Røft Rotisseri ved Trondheim sentralstasjon. Han sier at driften av disse ikke blir berørt av konkursen i Aron Persaunet.