Det går frem av en børsmelding fra Boa mandag ettermiddag.

I børsmeldingen skriver Boa at selskapet som Bjørnevik eier sammen med Zjevago, Boa IMR, har fått varsel fra ukrainerens selskap Fevamotinico, om at de ikke akter å betale pengene til Bjørnevik.

Går til retten

Pengene det er snakk om beløper seg til 107,5 millioner kroner pluss renter. Boa ble tilkjent pengebeløpet gjennom en voldgiftsdom av 6. oktober 2017.

Nå har Boa fått skriv fra Sør-Trøndelag tingrett om at ukrainerens selskap, Fevamotinico, har igangsatt en rettslig prosedyre, der de krever at voldgiftsdommen blir kjent ugyldig.

Boa skriver i børsmeldingen at de bestrider Zjevagos krav.

Stanset båtbygging

Bakgrunnen for konflikten mellom Bjørneviks Boa og Zjevagos Fevamotinico stammer fra en avtale de to hadde om bygging av et nytt skip ved det daværende verftet Noryards Fosen i Rissa, i Indre Fosen kommune. De skulle bygge skipet sammen, men det endte med at bestillingen ble kansellert like før verftet gikk konkurs.

Ifølge Bjørnevik betalte ikke Zjevago sin del av egenkapitalen i selskapet som skulle eie skipet, Boa IMR. Bjørnevik kansellerte avtalen om bygging, og har i ettertid krevd tilbake pengene som Boa betalte inn på forhånd.

Det var Zjevagos Fevamotinico som sto som garantist for pengene, og det var med bakgrunn i dette at Boa fikk medhold i voldgiftsdommen som ble avsagt i Oslo i oktober i fjor.