Sammen oppretter de to trønderske næringsaktørene eiendomsselskapet Industrieiendom Nord AS.

Trym Næring, som eies av eiendomsutvikler Karl Johan Kopreitan, får 51 prosent av eierskapet i det nyopprettede selskapet. Bewi sitter på de resterende 49 prosentene.

Verdt flere hundre millioner

Den norske delen av Bewi eies av Bekken-familien fra Frøya. Bewi har hovedkvarter på Hamarvik i samme kommune, og produserer blant annet emballasje til ulike næringsaktører, isolasjon til byggebransjen og designer tekniske komponenter som brukes i andre bedrifters produkter.

Nylig kjøpte Bewi opp en annen trøndersk emballasjeprodusent, nemlig Tommen Gram. Flere av eiendommene som havner i det nye eiendomsselskapet benyttes av det nyervervede selskapet.

Tommen Grams eiendom i Levanger sentrum er en av eiendommene Bewi og Kopreitan nå eier sammen. Foto: Leif Arne Holme

Ingen av partene ønsker å oppgi salgsprisen, men Adresseavisen kjenner til at det dreier seg om flere hundre millioner kroner.

Sju eiendommer

Totalt er det sju eiendommer som inngår i det nyopprettede eiendomsselskapet. Alle eiendommene er etablert i egne selskaper under Industrieiendom Nord.

- Hamarvik Eiendom, som huser Bewis hovedkvarter på Frøya.

- Hitra eiendom, som ligger på Jøstenøya i Hitra. Eiendommen har foreløpig ikke bygningsmasse, men ligger like ved en av Lerøys fabrikker. Lerøy er en viktig kunde av Bewi.

- Balsfjord eiendom, som ligger i Balsfjord kommune mellom Bardufoss og Tromsø.

- Tommen Gram Eiendom, som ligger i Tromsø like ved havna.

- Tommen Gram Eiendom Levanger, hvor Tommen Gram har industrivirksomhet i Levanger sentrum.

- Kvenild Sin, som ligger på Torgård i Trondheim.

I tillegg er det inngått avtale om at Kopreitan og Bekken-familien skal ta over Glen Dimplex-tomta i Havnegata 24 i Stjørdal. Produsenten av varme- og ventilasjonsprodukter er i ferd med å flytte ut, men ifølge Kopreitan har det allerede kommet henvendelser fra næringsaktører på bruk av eiendommen. Han vil imidlertid ikke si hvem disse er.

Glen Dimplex Nordic har holdt til i Stjørdal i flere år. Nå skal selskapet bort fra eiendommen, og Bewi og Trym Næring har en avtale om å ta over eiendommen. Foto: Jens Petter Søraa

42 000 kvadratmeter næringsareal

Totalt er det 42 000 kvadratmeter næringsareal oppført på tomtene. Dette gir leieinntekter på rundt 35 millioner kroner.

- Dette er den største enkeltinvesteringen i næringsbygg for Trym Næring noen gang. Det betyr at vi omtrent dobler vårt engasjement innen næringseiendom, som er i tråd med vår vekststrategi, sier Karl Johan Kopreitan.

Fra før av eier selskapet hans blant annet Tyholttårnet, Rosendal Teater i Innherredsveien i Trondheim og en rekke andre næringsbygg i og rundt Trondheim.

Planen er at Bewi skal leie eiendommene slik de gjør i dag.