Sigve Eliassen var 27 år og sous chef da kollegaene hans for tre år siden rømte fra kjøkkenet. Like etter at hotellet ved Nidelven byttet kjede og gikk fra Rica til Scandic, så sluttet sju av kokkene samtidig. En av dem var kjøkkensjef Lars Erik Vesterdal, en av landets best meritterte kokker som i dag driver restauranten Nordøst på Solsiden.

Eliassen ble derimot igjen, på hotellet som kanskje er mest kjent for å ha landets beste hotellfrokost.

- Da daværende kjøkkensjef brått sluttet med de fleste av sine meriterte kokker, steppet Eliassen opp og tok ansvar for teamet, sier Kjetil Vassdal, hotelldirektør ved Scandic Nidelven.

Tok ansvar

Denne uka kom belønningen. Eliassen ble kåret til årets unge leder i reiselivsbransjen. Dette skjedde under HSMAI-prisene, som er reiselivets Oscarutdeling. Juryen ga prisen til Eliassen fordi han tok lederansvar i en vanskelig periode. Da hotellet byttet kjede og mange sluttet, tok Eliassen på seg jobben som kjøkkensjef. Og etter at Scandic Nidelven hadde vunnet kåringen om å ha den beste frokosten ti år på rad, ble det en tredjeplass i 2016, men Eliassen sørget for at hotellet gjenerobret frokosttronen.

- Det er en stor ære å få denne prisen. Jeg har alltid vært opptatt av å utfordre meg selv og stadig fornye meg innenfor mitt felt, og denne anerkjennelsen er til stor inspirasjon for veien videre. Jeg er heldig som får lov til å jobbe sammen med et fantastisk team, Det er ikke mulig å være en god leder uten gode kolleger, sier Eliassen som akkurat nå er hjemme i pappaperm. Han har jobbet på hotellet ved Nidelven siden 2010.

Vurderte å slutte

- Jeg begynte som kokk og har jobbet meg oppover. Jeg tok over som kjøkkensjef da mange av kokkene dro, sier Eliassen som må innrømme at han også vurderte å slutte.

- Ja, jeg gjorde det. Men så gikk jeg noen runder med meg selv, og endte med å bestemme meg for at jeg ville ta på meg å videreføre det vi hadde bygd opp ved hotellet, sier Eliassen.

Eliassen kom seg gjennom kokkeflukten, men opplevde et nytt slag da Scandic Nidelven mistet tittelen Norges beste hotellfrokost i det uoffisielle NM i frokost, Twinings Best Breakfast. Da var det bare å brette opp ermene igjen og sørge for å gjenerobre tronen. Det klarte kjøkkensjefen og hans team i fjor.

- Dette er felles laginnsats. Å ha den beste hotellfrokosten er mer enn bare god mat, det er også service og atmosfære. Hotellfrokosten starter allerede i resepsjonen, sier Eliassen som satser alt på å vinne prisen i år også.

Lokale råvarer

- Ja, vi jobber hver dag for å være best, men det blir stadig vanskeligere å være det. Det holder ikke å bare putte mer på matbordet, vi må utvikle oss innen alle felt, sier Eliassen.

Den unge kjøkkensjefen får de beste skussmål fra hotelldirektøren.

- Sigve har et sterkt engasjement for lokale råvarer, egenprodusert mat og god service, som har vært helt avgjørende for hotellets seier. Han er en sentral nøkkelperson når det kommer til Scandic Nidelvens unike posisjon, som i dag er kjent langt utenfor Norges grenser for sin frokost. Sammen med et hardtarbeidende team har Sigve satt Nidelven på matkaret. Det er ingen tvil om at Sigve brenner for reiselivs- og hotellbransjen. Han er et ungt ledertalent med en lys fremtid, sier Vassdal.

Scandic Nidelven opplevde kokkeflukt, men Sigve Eliassen ble og tok på seg jobben som kjøkkensjef. Foto: Privat