Denne uka gikk et rekkehus på Nyborg på Byåsen for 6,1 millioner kroner. Det overrasket selv megleren, som hadde satt prisantydningen på de 188 kvadratmeterne til 4,9 millioner.

Ekstra overraskende er dette siden Eiendom Norge ved årsskifte kunnet melde at desember var en historisk svak måned i boligprismarkedet, for Trondheim gikk boligprisene ned med 2,9 prosent. For første gang på flere år sank også prisene for året som helhet, og Eiendom Norge opplyste at de venter fortsatt boligprisfall utover våren.

To meglere med samme pris

Året begynte derimot svært bra da DNB Eiendom og eiendomsmegler Usanthan Lucas skulle selge et rekkehus.

Lucas vurderte boligen før salg sammen med en kollega, og begge mente den ville gå for rundt fem millioner. Likevel endte sluttsummen på en million over dette.

Flott utsikt: De nye eierne av rekkehuset får litt av en utsikt fra sin nye veranda. Foto: DNB Eiendom

- Vi baserte prisvurderingen på hva tilsvarende boliger ble omsatt for, samt at naboleiligheten med endebeliggenhet ble solgt i september 2015 for kr 4,1 millioner etter en budrunde. Naboboligens pris pluss en prisvekst på sju prosent fra september 2015 tilsvarer 4,4 millioner kroner. Vi valgte å gå ut med en prisantydning på kr 4 990 000 kroner siden boligen vi skulle selge har en bedre standard, sier Lucas.

I øvre prissjikt

Lucas merket seg at det lå flere rekkehus fra samme område ute til salgs under annonseringstiden. Prisene varierte fra 3,8 til 5,3 millioner kroner, avhengig av størrelse og standard.

- Vi lå sånn sett i øvre prissjiktet. Men boligen har en veldig god og etterspurt beliggenhet og har gjennom flere år blitt godt ivaretatt. Men en kombinasjon av attraktiv beliggenhet og målrettet og utvidet markedspakke fikk vi god respons på boligen. Resultatet ble 45 interessenter i løpet av annonseringstiden og 25 interessenter på visningslisten etter endt visning. Dette resulterte i seks budgivere og en sluttpris på 6 150 000 kroner, opplyser Lucas.

Mangler familieboliger

Megleren vet ikke hvorfor dette rekkehuset gikk for en million over takst, mens det varsles om boligprisfall.

- Jeg vet rett og slett ikke hvorfor akkurat denne boligen gikk så langt over prisantydning, men prisen vi oppnådde var helt utenkelig for både meg og selger før visning. Vi opplevde stor pågang og tenkte da at vi kanskje kunne oppnå rundt 5,2 – 5,3 millioner. Kanskje 5,5 etter en god budrunde. Men ingen av oss hadde nok sett for oss at vi ville runde seks millioner, sier Lucas som innrømmer at både han og selger hadde blitt fornøyd med et salg til prisantydningen.

- Hadde vi oppnådd prisantydning som høyeste bud etter visningsrunden så hadde selger takket ja. Men dette viser at det alltid er lurt å avvente markedet og se hva man kan oppnå. Beliggenheten er nok største årsaken til at vi oppnår den prisen vi gjør. Det var også en kjempefordel at vi klarte å nå ut til så mange som vi gjorde, vi opplevde at flere av dem som var på visning hadde vært på boligjakt en god stund og ventet på den «rette» boligen. Det er nok et stort etterslep etter store familieboliger i området, mener Lucas som både er daglig leder og eiendomsmegler ved DNB Eiendom ved Trondheim Torg.