Det ble åpnet konkurs i selskapet mandag denne uken, og advokat Ronald Eriksen Brevik i advokatfirmaet Riisa & Co er oppnevnt som bostyrer.

Brevik sier at det er rundt 35 ansatte i selskapet, som hadde hovedkontor på Flatåsen i Trondheim. Han sier at selskapet i stor grad jobbet på større utbyggingsprosjekter, og at virksomheten ble stanset i forbindelse med konkursåpningen.

Han sier at de ansatte er orientert om konkursen, og at de vil bli innkalt til et møte i løpet av de nærmeste dagene. Hittil er det ingen som har meldt interesse for å drive virksomheten videre, og Brevik sier at ansatte vil få en formell oppsigelse i løpet av noen dager.

- Det har vært et forholdsvis stort firma, og det har vært drift helt frem til konkursåpningen, sier Brevik.

Minus i 2016

Det siste tilgjengelige regnskapet er fra 2016. Det viser at selskapet hadde inntekter på rundt 23,9 millioner kroner og et fikk et underskudd før skatt på 355 000 kroner.

Året før, i 2015, var omsetningen på 17,7 millioner kroner, mens selskapet da fikk et resultat før skatt på en drøy million kroner.

Brevik sier at årsaken til oppbudsbegjæringen skal være et betydelig underskudd i 2017, og at det skapte betalingsproblemer som selskapet ikke hadde mulighet til å løse.

- Det er snakk om et millionbeløp, sier Brevik.

Selskapets gjeld er i oppbudsbegjæringen oppgitt å være på rundt 9,5 millioner kroner, ifølge bostyreren.

Selskapet het tidligere bare Best Elektro AS, men skiftet navn i januar i fjor i forbindelse med at selskapet startet å samarbeide med selskapsgrupperingen Flow Group.

Ledelsen i Flow Group har sendt ut et informasjonsbrev om konkursen til kunder og samarbeidspartnere. De skriver de at utviklingen i Flow Best Elektro har gått i negativ retning de siste månedene, og at selskapet ikke har kunne overholde sine løpende forpliktelser.

«Store utfordringer i ett prosjekt har medført betydelige tap, noe som har satt selskapet i en uønsket situasjon overfor sine samarbeidspartnere», står det i brevet. De skriver også at selskapet ikke var et datterselskap i Flow Group, og at konkursen derfor ikke får konsekvenser for øvrige selskaper i gruppen.

Daglig leder Andreas Paulsen i Flow Best Elektro sier at han ikke ønsker å kommentere konkursen foreløpig. Styreleder Rolf Asbjørn Wedø hadde tirsdag ettermiddag ikke besvart Adresseavisens henvendelse.

Hallset Hage

Selskapet hadde blant annet kontrakt med entreprenørkonsernet Hent AS om elektroarbeidene på utbyggingsprosjektet Hallset Hage, like ved Migo-senteret på Hallset i Trondheim. Her bygges det 38 leiligheter, i tillegg til en Rema-butikk og et legesenter.

Prosjekt: Elektrobedriften var en av underleverandørene på utbyggingsprosjektet Hallset Hage på Byåsen, der det blant annet bygges 38 leiligheter. Foto: Adresseavisen, Christine Schefte

Prosjektleder Vidar Solem i Hent sier at de ble kjent med oppbudsbegjæringen på mandag.

- De hadde stort sett jobbet med prosjektering, og noe arbeid i tidligfase. Hovedtyngden av arbeidet skulle skje fra neste uke og utover, sier Solem til Adresseavisen.

Rema-butikken skal stå ferdig på vårparten, men Solem kan ikke si noe om når leilighetene skal være ferdigstilt.

- Per i dag kan vi ikke si noe om hvilke konsekvenser oppbudet får for fremdriften i prosjektet, sier han.