Aktimed bedriftshelsetjeneste, med hovedkontor i Trondheim, kjøper deler av International SOS Medical Services sin bedriftshelsetjeneste i Norge. Det betyr at de vokser fra 50 til 100 medarbeidere og dermed blir Norges nest største bedriftshelsetjeneste.

Aktimed ble etablert som en liten gründerbedrift i Trondheim for 15 år siden

- Strategien har hele tiden vært å vokse til en betydelig aktør i Norge. Det har vi nå lykkes med. Vi er allerede størst i Trondheim, nå blir vi også størst i Bergen, Stavanger og Haugesund, sier Rikke Sivertsen Dahl, daglig leder i Aktimed.

Les også lederintervjuet med Rikke Sivertsen Dahl: - Heller lek med barna enn Birken

Dobler også omsetningen

Oppkjøpet gjør ifølge Aktimed at omsetningen også så å si dobles, fra 50 til 93 millioner. Samlet ligger kundemassen på 1100 bedrifter.

International SOS er ifølge en pressemelding et stort konsern med virksomhet i 90 land. De er verdensledende innenfor medisinsk assistanse, og håndtering av risiko for virksomheter med et globalt engasjement.

- Siden oppstarten i 2001 har vi etablert oss med kontorer i de største byene. Oppkjøpet av International SOS gir oss enda større tyngde og leveransekraft. Vi har mange kunder med avdelinger utenfor Norge. Oppkjøpet, som gir oss tilgang til samarbeid med International SOS globalt, styrker vår målsetting om økt volum og å ivareta våre kunder på en bedre måte, sier Sivertsen Dahl.

International SOS vil gå inn som medeier i Aktimed gjennom sitt datterselskap BH AS.

Det beste fra begge

- Det er en stor fordel å få med en sterk og aktiv internasjonal eier. Det vil løfte oss som organisasjon, tilføre økt kompetanse, og gi oss en unik mulighet for synergieffekter mellom selskapene. I fjor ble vi en del av Trygg 1-alliansen, et nettverk av lokale bedriftshelsetjenester, som gjør at vi kan tilby våre tjenester på små steder hvor vi ikke har egne kontorer. Trygg 1-samarbeidet og oppkjøpet av International SOS vil gjøre oss til en betydelig større og sterkere aktør i Norge, sier Sivertsen Dahl.

Aktimed skal nå bruke de neste månedene på å gjennomføre integreringsprosessen på en god måte.

– Vi vil bruke tid på å samkjøre selskapene med tanke på våre kunder og vår samlet kompetanse. Vi skal bruke tiden fremover på å samle det beste fra begge selskapene i en felles Aktimed-plattform, sier Sivertsen Dahl.