Lavere laksepriser og fiskesykdom er blant årsakene til at selskapet ikke klarer å matche rekordoverskuddet på over en milliard kroner i 2016.

Norway Royal Salmon (NRS) har hovedkontor i Trondheim, og eier til sammen 35 konsesjoner for lakseoppdrett. 29 av dem ligger i Troms og Vest-Finnmark, mens de siste seks ligger i området rundt Haugesund.

Det børsnoterte selskapet fikk i fjor et såkalt operasjonelt driftsresultat på 627 millioner kroner, men en nedjustering av verdien på fisken som selskapet har i merdene trekker ned driftsoverskuddet med 195 millioner kroner.

Slakter mer

Inntektene økte derimot fra 4,2 milliarder kroner i 2016, til tett oppunder fem milliarder kroner i fjor. Regnskapet viser at selskapet slaktet 32 000 tonn laks i fjor, som var en økning fra nær 27 000 tonn i 2016.

Til neste år forventer selskapet å slakte 42 500 tonn, og konsernsjef Charles Høstlund påpeker at selskapet ved utgangen av fjoråret hadde 26 prosent mer fisk i merdene sammenlignet med ett år tilbake.

I fjorårets siste tre måneder fikk NRS et operasjonelt driftsresultat på 95 millioner kroner, noe som var en nedgang på 101 millioner kroner i samme periode i 2016.

- NRS fikk i kvartalet påvist fiskesykdommen ILA på tre lokaliteter i et driftsområde i Region Nord. Uttak av fisken ble startet umiddelbart etter påvisningen og dette har hatt en vesentlig innvirkning på resultatet for kvartalet, sier Høstlund i børsmeldingen som selskapet sendte ut tirsdag morgen.

Største eier

Frøyværingen Helge Gåsø og hans familie er de største eierne i oppdrettsselskapet gjennom selskapet Gåsø Næringsutvikling, som kontrollerer 16,13 prosent av aksjene i NRS.

Gåsø er også styreleder i selskapet, og styrets forslag vil gi Gåsø Næringsutvikling et utbytte på 36,6 millioner kroner.