- Det er morsomt at både Scandic og huseier KLP vil være med på dette løftet. Mye av det som skal renoveres står fra 1987, da hotellet var ferdig, sier hotelldirektør Arild Vollan til Adresseavisen.

Han legger til at hotellet er bygget på hele sju ganger siden det sto ferdig på Hell i Stjørdal i 1987. Det betyr at det allerede er gjort oppgraderinger siden oppstartsåret.

- 157 rom og bad, de som opprinnelig var i hotellet fra starten, skal nå totalrenoveres. Men vi har totalt 375 rom, og resten av rommene får en lettere oppussing, sier Vollan.

100 millioner kroner

Til sammen koster oppgraderingen 100 millioner kroner. Regningen tas av hotellkjeden Scandic og bygningseier KLP i fellesskap.

I tillegg til de nevnte rommene, skal det også installeres et helt nytt ventilasjonsanlegg. Det skal også skiftes en rekke vinduer. Restauranten får i tillegg til en kraftig oppgradering, også uteservering når arbeidene er ferdige.

En splitter ny restaurant skal hjelpe hotellet å bli enda bedre på blant annet hotellfrokoster. Hotellet får også en egen uteservering etter oppussingen.

Skal konkurrere mot Scandic Nidelven

Hotellets frokost ble i fjor kåret til fylkets beste, altså Nord-Trøndelags beste. I år og for fremtidige år blir imidlertid konkurransen om den tittelen hardere.

Etter fylkessammenslåingen må hotellet nemlig konkurrere med Scandic Nidelven i Trondheim, som i fjor tok tilbake tittelen som Norges beste hotellfrokost.

Vollan mener imidlertid at ny restaurant bør gi Scandic Hell en reell mulighet.

Arild Vollan er direktør ved Scandic Hell. Han mener Scandic Nidelven skal få kamp om frokosttronen. Foto: Leif Arne Holme

- Med ny restaurant og våre fantastiske medarbeidere så skal vi gi Scandic Nidelven sunn konkurranse om frokosthegemoniet i Trøndelag og kanskje også i Norge, sier Vollan i en pressemelding.

Renoveringen av rom, suiter og korridorer i vestre fløy starter i løpet av mars og vil bli ferdigstilt i 2019, skriver Scandic i pressemeldingen.