Neste uke gjenåpner Credo restaurant og bistroen Jossa mat og drikke. Nå er det ikke lenger i Ørjaveita i Midtbyen, men i en gedigen verkstedhall på Lilleby.

Fullt hus: Mange møtte opp på åpningsfesten i tre lokaler over to etasjer bak glassfasaden på Credo på Lilleby.

Men allerede denne uka, på en kald og vindfull torsdag, inviterte kokken bak, Heidi Bjerkan, til åpningsfest. Inne i varmen var arkitekt Svein Skibnes fra Skibnes Arkitekter en selvsagt gjest. Det er arkitekter herfra som har endret en gedigen, kald og tom verkstedhall til et utested.

- Det har vært givende å transformere et industriområde til et koselig sted hvor folk skal trives, og jeg må si dette ble det vi håpet, sier Skibnes som var på festen sammen med arkitektkollega Espen Stensen.

Blide arkitekter: Svein Skibnes (til høyre) og Espen Stensen fra Skibnes Arkitekter mener de har gjort en god jobb med Credo.

Det nye Credo-lokalet er svært, og det var det mange av gjestene som ble overrasket over. Blant annet Per Borten, musiker og studioprodusent.

- Jeg ble sjokkert over at det er så stort, dette er helt «mind blowing». Men jeg er ikke overrasket over at det er nettopp Heidi som står bak, for hun er et av de tøffeste menneskene jeg vet om. Jeg kjenner igjen tankesettet hennes fra musikkverden, der du vil ha kun det beste. Heidi er rett og slett en rockestjerne, mener Borten.

Gedigent: Per Borten ble satt ut over lokalets store størrelse, her sammen med Joakim Weibull.

Roar Hildonen fra restauranten To tom og kjøkken var også til stede på åpningsfesten.

- Jeg ser ikke på dette som en konkurrent, men som en tilvekst til byen. Dette bidrar til en enda mer spennende by, og det tjener vi alle på. Og så må du få med at jeg er utrolig glad for at Heidi er like opptatt av lokale råvarer som meg, sier Hildonen.

I baren: Roar Vold, Roar Hildonen og Espen Aunaas.

Oljegründer Erik Haugene fra Okea mener også at det kun er positivt med enda et utested.

- Dette er enda et argument for at trondhjemmere må komme seg mer ut. Folk må rett og slett selge kjøkkenene sine og gå ut å spise! sier Haugane entusiastisk og ser seg smilende omkring.

- Dette stedet har et storbypreg over seg, mener Haugane.

Storbypreg: Erik Haugane og Per Møller tror nok det blir flere besøk på Credo.

Etter at Credo flyttet ut av lokalene i Ørjaveita flyttet Fagn inn. Da Smakspolitiet besøkte dem ble det full pott: Eksklusivt og imponerende på Fagn

Sola Jonsen fra DumDum Boys sto mest og lyttet til akustikken.

God akustikk: Sola Jonsen (til høyre) og Robert Sætervik, begge fra NRK, var fornøyd med å kunne snakke med vanlig stemme i et stort lokale.

- Det er overraskende god akustikk, selv om det er et stort åpent bygg med masse folk kan alle snakke med vanlig stemmeleie. Jeg håper det blir konserter her også. Ellers må jeg si at dette er et skikkelig fint tilskudd til byen, sier Jonsen som kom sammen med NRK-kollega Robert Sætervik.

Stinn brakka: Det var mange som møtte opp på åpningsfesten til Credo. Først neste uke er det mulig å bestille bord.
Interiør-leverandører: Hilde Einum Pedersen fra Rom til rom, Sissel Gerhardsen fra Koteng Eiendom og Aurora Einum fra Hay bor alle på Lade og liker å få enda et utested i nabolaget. Både Rom til rom og Hay har levert interiør til Credo.
Drivhus: Det dyrkes urter og grønnsaker inne i bygget til Credo, også over baren.
Lokal leverandør: Jon Fredrik Skauge og Andzrej Mictvalak fra Fannrem gården delte ut smaksprøver.
Dokumenterte: Ulf Dalheim, vinskribent og tidligere Adressa-journalist, fotograferte ivrig.
Alt fungerte: Heidi Bjerkan løp rundt under åpningsfesten, men kunne fornøyd se at alt virket som det skulle.
Nok drikke: I baren var det glass til alle gjestene.
Kunst: Det er satt av plass til kunstutstillinger hos Credo, her er det Anna Irene Brautaset og Stein Grebstad som nyter maleriene. Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen