Løbergs avgang skal være nært forestående, og kan skje allerede på fredag, skriver Medier24 på sine nettsider.

Kilder sier til Medier24 at det er forhandlet frem en sluttpakke for Løberg, og at det skal være et styremøte i Trønder-Avisa førstkommende fredag.

Overfor Adresseavisen henviser Løberg til Jon Håvard Solum, som er styreleder i Trønder-Avisa AS. Sistnevnte har foreløpig ikke besvart Adresseavisens henvendelse.

Ny hovedeier

Nyheten kommer kort tid etter at det ble kjent at mediekonsernet Polaris Media kjøper seg opp til å bli største eier i Trønder-Avisa. Polaris eier fra før Adresseavisen og en rekke lokalaviser i Midt-Norge, og oppkjøpet er avhengig av Konkurransetilsynets godkjennelse.

Da konsernsjef Per Axel Koch presenterte kvartalsresultatene til Polaris Media onsdag morgen, sa han at Trønder-Avisa ikke hadde levert gode nok resultater.

- Det er klart at resultatet i Trønder-Avisa-konsernet i 2017 ikke var godt nok. Det sier egentlig seg selv, med et tilnærmet nullresultat når man har over 200 millioner kroner i omsetning. Så er det spesielle årsaker til det også, men man har i bunn og grunn ikke lyktes godt nok på inntektssiden – og spesielt digitalt, sa Koch ifølge Medier24.

Koch ønsker ikke å kommentere saken overfor Adresseavisen.

Lokalt mediehus

Løberg var sjefredaktør i Trønder-Avisa fra 2001 til 2015. Siden 2004 har han også vært direktør i avisen, og siden han sluttet i redaktørjobben har han fortsatt som administrerende direktør.

Konsernet Trønder-Avisa AS eier mediehuset Trønder-Avisa, mediehuset Namdalsavisa, de tre lokalavisene Steinkjer-Avisa, Inderøyningen og Snåsningen.

I fjor hadde konsernet inntekter på 198 millioner kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger endte på rundt 400 000 kroner.