Helliksen har ledet turutstyrsprodusenten siden 1974, og var også eneeier av selskapet frem til det ble solgt til Swix Sport i fjor sommer.

I forbindelse med salget varslet 64-åringen at han ikke hadde planer om å overlate sjefsjobben til noen andre, men nå har Jim Tore Bakerød overtatt som daglig leder.

Helliksen er for tiden på ferie, og er ordknapp om avgangen.

- Vi har blitt enige om det, og jeg har ikke noen kommentar, sier Helliksen på telefon til Adresseavisen.

Overlapp

Administrerende direktør Tomas Holmestad i Swix Sport tok over som styreleder i Helsport etter oppkjøpet. Han sier at det ikke ligger noen dramatikk bak lederbyttet.

- Stein har sagt opp sin stilling i Helsport. Jim Tore har jobbet i Swix i syv år, og vil jobbe sammen med Stein til april, sier Holmestad.

Han sier at Bakerød tiltrådte i stillingen den 1. februar, men at Helliksen vil fortsette å jobbe i selskapet frem til slutten av april. Holmestad sier samtalene med Helliksen har pågått en stund, men han ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen for at han slutter.

- Det er ikke noen dramatikk i dette, og det er ikke naturlig å gå noe mer inn på detaljene rundt det, sier han.

Jim Tore Bakerød har de siste årene jobbet i Stockholm, som salgssjef for Swix Skandinavia med hovedansvar for Sverige. Tidligere har han jobbet for sportskonsernet Gresvig.

Holmestad sier at Bakerød tidligere har bodd flere år i Trondheim, og at han skal lede Helsport fra selskapets hovedkontor på Melhus.

- Familien bor fortsatt i Stockholm, så inntil videre vil han ukependle oppover, sier Holmestad.

Turutstyr: Helsport ble etablert i 1951, og holder til på Melhus. Foto: Terje Svaan

Turutstyr

Helsport har produsert telt og soveposer siden 1950-tallet, og i 2004 lanserte selskapet også sine første ryggsekker. I 2016 hadde selskapet inntekter på 120,7 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på 10,3 millioner.

Sist sommer jobbet alle ansatte, med unntak av to, ved hovedkontoret på Melhus.

Swix Sport AS er heleid av Ferd, investeringsselskapet til Johan H. Andresen. Selskapet er mest kjent for skismurning og staver, men eier blant annet også ullprodusenten Ulvang og det svenske friluftsmerket Lundhags.