Over 600 ansatte jobber nå i IT-selskapet som har hovedkontor i det nyutbygde Trondheim Innovation Center på Tyholt.

Senteret ble i fjor ble utvidet med 10 000 kvadratmeter på grunn av veksten i selskapet, som har bygd seg opp til å bli verdensledende innen trådløs kommunikasjon.

Selskapet produserer blant annet databrikker som støtter opp under overføringsteknologien Bluetooth, som brukes både i pc- og mobiltilbehør, smartklokker, hodetelefoner og treningsutstyr.

Størst

Da rådgivnings- og analyseselskapet Impello Management la frem sin årlige analyse av situasjonen i teknologibransjen i trondheimsregionen i slutten av januar, viste rapporten at Nordic Semiconductor er regionens største teknologiselskapet målt i omsetning.

Til sammenligning ble 2016 kalt et skuffende år for selskapet, der inntektene fra den viktige Bluetooth-teknologien falt.

I regnskapet opplyser Nordic Semiconductor at de har en markedsandel på nær 50 prosent blant nye produkter som får bruke Bluetooth-merkevaren.

Selskapet fikk et overskudd før skatt på 77,3 millioner kroner, som var en økning fra 69,2 millioner kroner i 2016 (selskapets presenterer regnskapet i dollar, og omregningen til kroner er gjort med onsdagens valutakurs).

Børskursen til selskapet falt likevel kraftig etter at selskapet la frem resultatene, og selskapet ble i 13-tiden torsdag verdsatt til rundt syv milliarder kroner på Oslo Børs.

Forskning og utvikling

Selskapets toppsjef Svenn-Tore Larsen uttalte i en børsmelding torsdag morgen at selskapets oppnådde rekordinntekter i fjor, og at de vil fortsatte å investere for å opprettholde posisjonen som markedsleder.

Ved utgangen av 2017 jobbet 457 av de drøyt 600 ansatte innen forskning og utvikling. I tillegg til hovedkontoret på Tyholt har selskapet også opprettet en stor utviklingsavdeling i Oulu i Finland, der selskapet blant annet har ansatt en rekke medarbeidere fra den tidligere mobilkjempen Nokia.