«Det er som å selge sand i Sahara»

Far og sønn Gjønnes gjør noe som egentlig ikke skal gå an. I familiebedriften Orkel på Fannrem lager de mekaniske landbruksredskaper som eksporteres til maisbeltet i Kina.

Youtubehelt: Far og sønn Gjønnes, Jarl (til venstre) og Erlend, gleder seg over at det er mulig for mekanisk fastlandsindustri på landsbygda i Trøndelag, å ha internasjonal suksess. Kompaktoren på bildet ble kjøpt av taiwanere som så en fimsnutt på Youtube om landbruksmaskinen fra Orkel. 

Sveiseflammen sørger for at det er nesten like lyst inne i fabrikklokalet på Fannrem, som det er i det februarhvite og solbadede landskapet utenfor. Far Jarl (65) og sønn Erlend (31) Gjønnes har grunn til å glise fornøyd. De driver noe så sjeldent som en norsk mekanisk industribedrift som opplever knallsuksess, selv om de verken har tilknytning til olje, gass eller fisk.