Petrostreamz ble startet i 2006 av NTNU-professor Curtis Hays Whitson, og har i dag 15 ansatte og kontorer i Trondheim, Oslo, London, Houston, Dubai og Rio de Janeiro.

Gjennom Petrostreamz har Whitson utviklet programvaren «Pipe-It». Det er et verktøy som gjør at selskapene kan få en samlet beskrivelse av hele sin verdikjede, fra oljen pumpes opp av brønnen og til den selges som bensin eller diesel.

I en pressemelding opplyser Tieto at Pipe-It nå blir en del av deres tilbud til kundene, og at programvaren vil bli kombinasjon med deres egen programvare for oljebransjen. Selskapet har allerede et kontor i Trondheim, i Verftsgata på Nedre Elvehavn.

Eget selskap

Administrerende direktør Aleksander Juell i Petrostreamz sier til Adresseavisen at de inntil videre vil fortsette som et eget selskap, med forretningadresse på Grilstad i Trondheim.

Fra 2015 til 2016 falt Petrostreamz inntekter fra 32,7 millioner til 18,6 millioner kroner, og selskapet fikk da et underskudd før skatt på over åtte millioner kroner.

Juell peker på fallet i oljeprisen og at mange nye oljeutbygginger ble lagt på is, og sier at de nå har satset mer på løsninger for felt som er i produksjon. Regnskapet for 2017 er fortsatt ikke klart.

- Vi hadde et tøft første halvår i fjor, men vi så en veldig bedring i andre halvår, sier Juell.

Tieto har hovedkontor i Esbo i Finland, og har over 14 000 ansatte. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 15 milliarder kroner, og det omtaler seg selv som Nordens største IT-selskap.

Største eier

Curtis Hays Whitson er styreleder i Petrostreamz, og har til nå vært største eier i selskapet med over 40 prosent av aksjene gjennom selskapene Chw AS og Pera AS.

Nest største eier er det trondheimsbaserte investeringsselskapet Viking Venture med rundt 20 prosent av aksjene. Viking Venture har investert 14 millioner kroner i Petrostreamz, men partner og daglig leder Erik Hagen i Viking Venture sier at de ikke kan gå ut med salgssummen ettersom Tieto er børsnotert.

- Vi synes dette er en god løsning for Petrostreamz, Viking Venture og Tieto, sier Hagen.