Det kom som en bombe på de fleste at generalforsamlingen i LL Inntrøndelagen vil stoppe salget av Trønder-Avisa til Polaris Media ASA.

- Jeg tror ikke det er mulig å oppnå et kvalifisert flertall i LL Inntrøndelagen for den avtalen som ligger på bordet i dag, sier Hans Martin Storø.

Les også: Polaris Media kjøper seg opp i Trønder-Avisa

Kuppet generalforsamlingen

Venstre-toppen representerte nok aksjemakt til å få stoppet salget av Trønder-Avisa på generalforsamlingen tirsdag.

- Jeg mente Polaris sitt oppkjøp av Trønder-Avisa ville skape et mediemonopol i Midt-Norge. Dessuten handler dette om hvor mye oppgjør aksjonærene i LL Inntrøndelagen skal få ved å selge seg helt ut av Trønder-Avisa. Flere aksjonærer mener prisen på aksjene er altfor lav, sier Storø.

Venstre-toppen Hans Martin Storø representerte nok aksjemakt til å få stoppet salget av Trønder-Avisa på generalforsamlingen tirsdag.

Det var to stemmerunder under generalforsamlingen i LL Inntrøndelagen mandag kveld. I den første runden, hvor det var krav om medlemskap i Venstre og en begrensning på ti stemmer per aksjonær, var det 215 stemmer som støttet styrets forslag om salg til Polaris Media og ti stemmer som gikk mot styrets forslag. Det var altså en overveldende støtte til forslaget blant dem som møtte opp.

I den andre runden skulle det avstemmes med kapitalen, og i begge tilfeller måtte det være to tredjedelers flertall. Av de 1500 aksjene var 824 representert på generalforsamlingen. I denne runden stemte Hans Martin Storø også for medieinvestorene Odd Reidar Øie og sønnen Vidar Øye Nilsen, som nylig kjøpte Dagbladets aksjepost i LL Inntrøndelagen, og to andre aksjonærer. Til sammen stemte Storø for 356 aksjer. Dermed var det bråstopp for styrets forslag om å selge til Polaris Media.

Les også: Trønder-Avisa kjøper opp Namdalsavisa

Tærer på de ansatte

Sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa mener det er uheldig at de som skal lede selskapet går inn i nok en periode med usikkerhet knyttet til eierskapet.

Sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa mener det som skjedde under generalforsamlingen i LL Inntrøndelagen skaper stor usikkerhet blant de ansatte.

- Det gikk et halvt år fra vi i fjor høst ble informert om at noe var på gang til at avtalen med Polaris ble underskrevet. Vi merket at det slet på både organisasjonen og de ansatte. Det er en del prosesser som stopper opp og blir lagt på is når du ikke er helt sikker på hvem som skal eie deg videre. Vi hadde håpet at vi nå fikk en avklaring og hva vi har å forholde oss til. Jeg håper at situasjonen med usikkerhet ikke blir altfor lang, rett og slett fordi den har vært lang nok.

Moen sier avgjørelsen mandag kveld kom som en overraskelse.

- De ansatte ble veldig overrasket og usikker. Nå var de innstilt på at Polaris ble majoritetseier og som vi har hatt på eiersiden i mange år. Vi kjenner selskapet godt og vet at de er forutsigbare.

Les også: Adresseavisen kjøper lokalaviser

Krever profesjonelle eiere

Administrerende direktør Bjørnar Tromsdal i Trønder-Avisa mener de fleste hadde regnet med at salget var så grundig forberedt og forankret at dette ville gå gjennom i de to eierselskapene.

- Usikkerhet rundt eierskapet er aldri bra. Det tærer på våre folk, og det siste vi trenger er enda mer usikkerhet.

Men Tromsdal er ikke overrasket over at noen var uenige og stemte mot salget.

- Men at uenigheten var så stor at avtalen ble blokkert tror jeg kom som en overraskelse på de fleste. Vi er inne i mange prosesser som krever tydelige og profesjonelle eiere. Det er viktigere for mediehusene enn noen gang, understreker Tromsdal.

Utvider akseptfristen

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media ble også tatt på senga da han fikk vite resultatet fra generalforsamlingen i LL Inntrøndelag. Men han var raskt ute med å endre fristene slik at aksjonærene i LL Inntrøndelagen fikk enda mer tid på seg.

- Vi har utvidet akseptfristen på tilbudet til ut april, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

- Vi håper LL Inntrøndelagen vil gjøre om på vedtaket. Vårt tilbud er det klart beste for konsernet Trønder-Avisa, som også omfatter Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen, Snåsningen og Trønder-Distribusjon. Vi kan bidra på inntektssiden slik at de blir godt rustet til å klare den digitale transformasjonen, sier Koch.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Usikre på fremtiden

Johan Prestvik er leder for redaksjonsklubben i Trønder-Avisa. Han sier til Adresseavisen at nyheten kom veldig overraskende på ham og andre i redaksjonen.

- At det skapes usikkerhet rundt eierskapet nå, gjør nok at en del ansatte blir usikre på fremtida. Vi vet ikke så mye om den eierkonstellasjonen Storø representerer eller hva de ønsker og planlegger.

Tirsdag kveld fikk han meldinger fra bekymrede kolleger.

- Jeg vil tro at de fleste er usikre på hva dette medfører.

- Hvorfor synes dere Polaris var et greit alternativ?

- Det er en profesjonell eier som vet hva dette dreier seg om. Slik som situasjonen har blitt for Trønder-Avisa, er det ikke et godt alternativ å stå alene som et selvstendig minikonsern.

- At det skapes usikkerhet rundt eierskapet nå, gjør nok at en del ansatte blir usikre på fremtida. Vi vet ikke så mye om den eierkonstellasjonen Storø representerer eller hva de ønsker og planlegger, sier klubbleder Johan Prestvik i Trønder-Avisa.

Prestvik sier at klubben ønsket seg en eier de kjenner fra før.

- Å få en stor og ressurssterk eier ville vært viktig for at Trønder-Avisa kunne utviklet seg som den regionavisa vi ønsker å være. Vi kjenner Polaris godt fra før, men nå kommer det interesser vi ikke kjenner så godt til. Vi vet heller ikke hva de andre eierne gjør nå, når denne prosessen er stoppet.