Blant de nye konseptene som nå kommer til flyplassen er burgerkjeden Max, som nå etablerer seg i Trøndelag for første gang, opplyser Avinor.

Burgerkjeden vil få lokaler i avgangshallen for innlandsflyvningene, der også det sunnere spisestedet Haven nå etableres.

I avgangshallen for de utenlandsreisene etableres nå spisestedet Foodbar, samtidig som kiosken Point nå også åpner i utenlandshallen.

Det er fem år siden sist Avinor tildelte slike kontrakter på Værnes, da blant annet Starbucks etablerte seg på flyplassen.

Bytter plass

Ifølge Avinor vil det også bli åpnet en ny Point-kiosk i avgangshallen for innland (ved utgang 31), samtidig som dagens Point-kiosk bytter plass med bokhandelen Tanum.

- Dermed får vi to kiosker i hver ende av avgangshallen, sier Ellen Weidemann, sjef for forretningsutvikling hos Avinor Trondheim lufthavn.

I tillegg vil kafeen Café Ritazza, spisestedet Upper Crust og sportsbaren O'Learys fortsatt være til stede i avgangshallen for innlandsflyvningene.

Derimot forsvinner konseptene Pizza Hut og Seafood Bar, mens på utland er det konseptet Simply Good som forsvinner.

I avgangshallen for innland vil også klesbutikken Æra Fashion etablere seg, mens i ankomsthallen vil det fortsatt være en 7-Eleven-kiosk og kaffebaren Starbucks.

Fornyet tillit

Det er selskapet Select Service Partner (SSP) som står bak konseptene Point, Café Ritazza, Upper Crust, O'Learys, Max, Haven og Foodbar.

Administrerende direktør Morten Solberg Nilsen sier at de er svært glade for ha fått en ny femårskontrakt. De nye avtalene trer i kraft fra 1. september.

- Vi har vært til stede på Værnes siden 1966, så dette har vært en viktig del av SSP i Norge. Vi har i tillegg en stor flycateringavdeling på Værnes, og det er vår største virksomhet utenfor Oslo Lufthavn, sier Nilsen til Adresseavisen.

Han sier at med denne tildelingen vil SSP få 30 flere ansatte på Værnes, og dermed bli over 200 ansatte til sammen.

Sjefsbytte

Nilsen er forøvrig på vei over i en ny stilling, etter å ha ledet SSP siden 2001. Ny administrerende direktør blir Bente Brevik, som tidligere blant annet har vært sjef for Nidar i Trondheim.

- Jeg var den første sjefen i SSP som ikke hadde bakgrunn fra trøndersk næringsliv, så nå blir den feilen rettet opp, sier Nilsen muntert.

Avinor har i tillegg inngått avtale om leie av areal for vekslingstjenester med Loomis, mens avtalene for butikkene Travel Value og Duty Free ikke har vært en del av anbudskonkurransen.