Tirsdag ettermiddag åpnet muligheten for å kjøpe aksjer i det to år gamle teknologiselskapet.

- Den første halvtimen i tegningen via Folkeinvest kom det inn én million kroner, sier daglig leder og en av gründerne i Daal Noise Control Systems AS, Dag Axel Aarset Loe.

Han mener det nå ser lovende ut for å nå målet om tre til fem millioner kroner i frisk kapital i løpet av tegningsperioden som varer til 13. mars. Daal har utviklet teknologi for aktiv støydemping i motorsykkelhjelmer.

LES OGSÅ: Priser til de unge og smarte

- Et helseproblem

- Ved landeveiskjøring kan en motorsyklist bli utsatt for vindstøy på over 110 desibel. Det tilsvarer lyden av en motorsag på én meters avstand. I tillegg til å være svært ubehagelig, er vindstøy et større helseproblem enn disse trafikantene er klar over, påpeker Loe.

Teknologien i Daal er basert på hans masteroppgave fra 2015 ved NTNU. Daal ble etablert i 2016. Bedriften holder til i Kjøpmannsgata. Daal ser for seg å lansere produktet med aktiv støydemping i motorsykkelhjelmer våren 2019.

Tilbud om å selge

I en pressemelding skriver selskapet at de har fått tilbud om å bli kjøpt av større aktører. Gründerne, Dag Axel Aarset Loe og Sigmund Birkeland, ønsker imidlertid selv å føre skuta videre.

Gründerne i Daal skryter av Folkeinvest, plattformen som gjør det mulig for småbedrifter å hente aksjekapital, uten å bruke kostbare tjenester fra verdipapirmeglere.

LES OGSÅ: Hytteturen som gikk i pluss

- Entreprenørskap til folket

- Aktører som Folkeinvest muliggjør folkeinvesteringer i tidligfasebedrifter. Det er med på å forankre entreprenørskap i folket. Det fordeler risiko og gir mulighet for å delta i verdiskaping og verdistigning for hvermannsen på en måte som tidligere har vært forbeholdt en relativt eksklusiv klubb, sier Loe.

Stortinget skal om kort tid ta stilling til hvordan digitale tjenester for kapitalinnhenting skal reguleres.