Fristen for å søke på stillingen som toppleder i det kommunale foretaket gikk ut 28. februar, og konstituert direktør Roar Arntzen sier at de har fått inn over 20 søknader.

Søkerne har nå fått melding om at prosessen er stoppet.

- Først må vi få en avklaring på hvordan selskapet skal se ut i fremtiden. Hvis prosessen tas opp igjen vil søkerne bli kontaktet og spurt om de vil være med videre, sier Arntzen til Adresseavisen.

Aksjeselskap

Bakgrunnen er forslaget fra rådmannen i Trondheim om å skille ut deler av virksomheten i Trondheim Parkering i et eget aksjeselskap, slik at ikke den kommersielle delen av virksomheten drives med ulovlig offentlig støtte.

Da saken skulle behandles i bystyret 1. mars, var det ventet stor debatt. Avisen Klassekampen har tidligere skrevet at fagbevegelsen har protestert mot rådmannens forslag, og at de mener opprettelsen av et aksjeselskap kan sette lønns-, arbeidsvilkår og pensjonsordninger under press.

- Et AS vil også være mye lettere for høyresida å privatisere hvis de skulle få makten i byen, sa Svein Olav Aarlott, forhandlingsleder for Fagforbundet i Trondheim Parkering, til avisen.

I bystyret ble saken imidlertid sendt tilbake til komiteen for ny behandling, etter forslag fra Ottar Michelsen, på vegne av SV, Ap, Sp, Rødt og MDG. Saken skal nå behandles på nytt av finans- og næringskomiteen, som blant annet ble bedt om å se på muligheten for å organisere virksomheten etter andre modeller enn det rådmannen har foreslått.

Direktøren sluttet

Trondheim Parkering har nå rundt 60 ansatte og en årlig omsetning på rundt 200 millioner kroner. Foretaket skrev selv i stillingsannonsen at en utskillelse av den kommersielle virksomheten ville bety en omsetningsreduksjon på rundt 90 millioner kroner i året, og rundt 15 færre ansatte i det kommunale foretaket.

Adresseavisen fortalte i fjor høst at den tidligere direktøren i Trondheim Parkering sluttet i stillingen etter at en rekke ansatte varslet om dårlig arbeidsmiljø. En undersøkelse fra personaltjenesten i Trondheim konkluderte også med at to ansatte hadde blitt utsatt for brudd på arbeidsmiljøloven.

Arntzen sier nå at det ikke er aktuelt å sette i gang ansettelsesprosessen på nytt før bystyret har fattet et endelig vedtak. Ingen av søkerne har heller ikke blitt innkalt til intervju.

I stillingsannonsen ble det opplyst at søkerlisten ville bli offentlig, men Arntzen sier at de ikke ønsker å gå ut med listen nå som prosessen er stanset.

- På en stilling som er trukket, vil det være helt uriktig å gå ut med søkerlisten, sier han.