Byggestart i blokk e i Saga Park er utsatt med seks måneder til 1. desember. Bygget utgjør 32 leiligheter av til sammen 173 leiligheter i hele feltet, som består av fem blokker.

Kommunikasjons- og markedsdirektør Kristoffer Gregersen i Selvaag Bolig forteller at de la ut både blokk d og e til salgs i fjor høst.

- Da gikk salget veldig tregt. Det var bare tre salg i det ene bygget, e. Men nå på nyåret har nyboligsalget løsnet igjen, og da har salgene kommet i bygg d, i tillegg til i c. Vi utsetter nå bygg e, for å komme i gang med c og d. Vi har fristilt de tre kjøperne i e fra kontraktene, sier Gregersen.

Det er planlagt byggestart for blokk c og d i Saga Park 1. juni, etter at 60 prosent av leilighetene her er solgt. Det er Selvaag Boligs grense for å starte bygging. Salget av blokk a og b starter neste år.

Store leiligheter

Gregersen sier større leiligheter i blokk e enn i de andre, har gjort den vanskeligere å selge.

- Årsaken til at salget er bedre i c og d, er at e har flere familieleiligheter. Vi må derfor få frem kvalitetene ved dem bedre. Vi føler vi har priset produktet riktig, sier Gregersen.

Han viser til at du får en leilighet på 121 kvadratmeter (kvm) med fire soverom i Saga Park til 5,35 millioner kroner, som gir en gjennomsnittlig pris per kvadratmeter på 44 200 kroner.

I blokk d er leilighetene fra 39 til 78 kvm, mens de i blokk e er fra 40 til 121 kvm.

- Trondheim utfordrende

Saga Park er en del av utbyggingen Heimdal Stasjonsby, som blir på til sammen rundt 350 boliger. Det første feltet er Heimdal Stasjon med 85 leiligheter. Saga Park er det andre feltet i utbyggingen.

Det er kun byggestarten i blokk e som er utsatt, mens blokk c, som har små leiligheter, er fremskyndet med seks måneder, forteller Gregersen.

- Det er sjelden vi har utsatt byggestart. Når vi bygger prosjektet og holder på over ti år, så ligger det inne at markedet stopper et par ganger. Det er veldig syklisk, sier Gregersen.

Selvaag Bolig selger boliger flere steder i landet.

- Trondheim er litt utfordrende, det er mange nye boliger i salg og mye regulert. I Trondheim er det 50/50 med nye og brukte boliger i salg. I Oslo utgjør nye boliger 20 prosent av salget, og konkurransen i Trondheim er derfor annerledes enn i Oslo. Men befolkningsveksten har holdt seg oppe i Trondheim, og gode prosjekter med riktig pris og beliggenhet er viktig, sier Gregersen.

- Solgt 41 i år

I fjor solgte Selvaag Bolig 30 prosent færre boliger enn i 2016. Men nå ser boligutvikleren lysere på nyboligmarkedet.

- Vi opplevde at det ikke bare i Trondheim var tregt nyboligsalg i andre halvår i fjor. Det kom i kjølvannet den strengere boliglånsforskriften. Den har en psykologisk effekt, som gjør at folk klatrer opp på gjerdet. Kjøper du ny bolig betaler du den om to år, og finansierer den med boligen du eier. Hvis du ikke vet hva du får for den gamle boligen om to år, kjøper du ikke nytt. Da kjøper du brukt i samme marked. Men nå har prisfallet stoppet, og da kommer nyboligkjøperne tilbake, sier Gregersen, og opplyser at de i år har solgt 41 boliger i Saga Park.

Han sier de ikke har satt ned prisene på nye boliger for å få fart på salget.

- Prisen er viktig, men usikre kjøpere kjøper uansett ikke. Vi har derfor ikke satt ned prisene verken i Trondheim eller andre steder, sier Gregersen.