Torsdag kom det nye salgstall fra Eiendom Norge. Tallene viser at det i mars var prisoppgang i boligmarkedet, boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent.

Også boligprisene i Trondheim steg i mars. Her steg prisene med 0,9 prosent. Utviklingen i mars er svakere enn i Oslo (+1,7 prosent), men sterkere enn i Bergen (- 0,2 prosent) og Stavanger (- 0,9 prosent).

Ola Mogseth, salgsleder i Meglerhuset Nylander i Trondheim, er godt fornøyd med de nye tallene.

Se alle eiendommer som er solgt i Trondheim på Adresseavisens eiendomsbase

Positivt terreng

- Dette er en gledelig nyhet, både for dem som skal selge og for oss som selger. Den siste tiden har vi ikke helt visst hvor boligprisene var på vei, det har vært mye usikkerhet, men nå ser vi endelig et robust boligmarked. Jeg mener vi med boligprisene for mars ser en tydelig retning om at vi igjen er i inne i et positivt terreng, sier Mogseth,.

God nyhet: Salgsleder Ola Mogseth i Meglerhuset Nylander mener boligmarkedet i Trondheim igjen er blitt robust.

I januar meldte Eiendom Norge at de ventet fortsatt boligprisfall utover våren. Dette etter et fjorår hvor boligprisene for første gang på flere år sank, året sett under ett. Prisfallet startet i april 2017, og statistikken viser at vi må tilbake til finanskrisen i 2008 for å finne en sterkere nedgang i boligprisene enn vi så i løpet av fjoråret.

I februar kunne Eiendom Norge derimot så å si friskmelde boligmarkedet.

Nå er derimot boligmarkedet i ferd med å friskmeldes ifølge Mogseth.

Håper på lavere salgstid

- Ja, nå har vi et marked som står seg godt. Nå må vi bare få ned den gjennomsnittlig salgstiden også. Denne var i mars på 39 dager, men jeg håper den kommer ned på mellom 20-25 dager etter hvert, sier Mogseth.

Også Ronnie Andersson, regionleder i DNB Eiendom i Trondheim, ser nå lysere tidere.

- Nå ser vi et godt og velfungerende boligmarked, og vi går en spennende vår i møte. Det blir garantert trøkk fremover, og jeg tror også det vil komme flere familieboliger på markedet, sier Andersson.

Statistikken fra Eiendom Norge viser videre at det i mars ble solgt 386 boliger i Trondheim. Det er 24,9 prosent færre enn tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 1226 boliger. Det er 7,3 prosent færre enn i tilsvarende periode i 2017.

Det har i mars blitt lagt ut 440 boliger for salg, noe som er 23,5 prosent færre enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år det lagt ut 1224 boliger til salgs i Trondheim. Det er 9,0 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Nedgangen i antall boliger til salgs mener Mogseth er naturlig.

- Ja, påsken i år falt nesten i sin helhet i mars, mens den i fjor falt i sin helhet i april. Tidspunktet for påsken påvirker hvor mange boliger som selges og blir lagt ut for salg i mars og april, sier Mogseth.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.029.533,-