Nå er det tomt og stille i de gamle hallene der det tidligere ble sortert brev og pakker, men allerede i mai skal de første studentene løse oppgaver på nylagte teppegulv.

Trondheimsfirmaet Heglund Holding kjøpte Posterminalen for i underkant av 190 millioner kroner like før jul i 2014. Da hadde det en stund vært klart at Posten skulle flytte til nye lokaler på Torgård, og i fjor høst var utflyttingen gjennomført på overtid.

Logistikk

Samtidig har den nye eieren lett etter nye leietakere til det 25 000 kvadratmeter store bygget. Daglig leder Jan Gunnar Heglund i Heglund Holding sier at de lenge var i dialog med Trondheim Bydrift som ønsket å flytte inn i hele bygget. Da de ikke kom frem til en avtale, måtte de se etter flere brukere til arealene.

Heglund sier at de særlig så etter logistikkselskaper som potensielle leietakere, men at de ikke kunne leie ut 500 til 1000 kvadratmeter om gangen.

- Det var litt for lite. Vi måtte ha inn aktører på større arealer for å få sving på sakene, sier Heglund.

Et av selskapene som nå flytter inn er rørgrossisten Heidenreich, som skal inn på flere tusen kvadratmeter. I tillegg er en elektrogrossist og en elektroinstallatørbedrift blant de nye leietakerne.

Den største leietakeren blir likevel NTNU, som leier rundt 7500 kvadratmeter for å avholde digitale eksamener for opptil rundt 1500 studenter om gangen. Leieavtalen er helårlig, og pultene vil bli stående gjennom hele året.

- Utfordringen med digital eksamen er at de trenger mange faste punkter med både strøm og nettilgang, og da er det ikke like lett å leie lokaler bare for eksamensperiodene, sier eiendomsmegler Stine Solberg hos Eiendomsmegler 1 Næringsmegling.

Snart fullt: Jan Gunnar Heglund sier at de har inngått nye leieavtaler for rundt 16 millioner kroner i året for den gamle Postterminalen. Stine Solberg hos Eiendomsmegler 1 Næringsmegling regner med at bygget snart er fullt utleid. Foto: Kim Nygård

Eksamen på PC

Ombyggingen av lokalene starter i løpet av de nærmeste dagene, og i mai skal de ha stor nok plass til å ta imot 300 studenter om gangen. Til høsten skal derimot hele eksamensarealet være klart.

NTNU har tidligere hatt disse eksamenene i Trondheim Spektrum. Avdelingsdirektør Knut Veium ved avdeling for studieadministrasjon ved NTNU sier at de har vært veldig godt fornøyd med Spektrum, men at idrettshaller ikke er egnet for digitale eksamener på grunn av behovet for strømtilførsel.

- Vi har lenge vært på jakt etter egnede lokaler for dette, og vi har saumfart byen. Nå har vi funnet en løsning vi tror blir veldig bra, sier Veium.

Han sier at digitale eksamener i dag utgjør en mindre andel av de totale eksamenene som avlegges ved universitetet, men at de ønsker at også dette skal digitaliseres. Han sier at leiekontrakten i den gamle Postterminalen også gjør det mulig å spre eksamener utover året i større grad enn i dag.

Snart fullt

Leieavtalen med NTNU er på fem år, mens de øvrige avtalene er på ti år. Heglund sier at de nå har inngått leieavtaler verdt 16 millioner kroner årlig, og at de har et potensial på 18–19 millioner kroner når bygget er fullt utleid.

Det er omtrent 21 000 kvadratmeter av bygget som det er mulig å leie ut, og Stine Solberg sier at de kommer til å være fullt utleid i løpet av kort tid.

- Utleieprosessen har gått veldig raskt sett i lys av antall kvadratmeter som skulle bli leid ut. Det har vært stor interesse og høy aktivitet siden vi startet prosessen, sier Solberg.