Tirsdag fikk Jan Petter Lindbak (33) tittelen Årets ledertalent i Trondheimsregionen.

Prisen deles ut av Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Adecco i et felles ønske om å synliggjøre unge og ambisiøse ledere som setter sitt preg på samfunns- og næringsliv i Trondheimsregionen.

Det var i år 28 nominerte kandidater, og juryen valgte seg ut fem finalister. Disse var Andrea Alvarado Shmueli (33) forskningsleder ved SINTEF, Espen Ravnå (30) hotelldirektør ved Comfort Hotel Trondheim (Nordic Choice Hotels), Marthine Five-Fremstad (34) head of customer care ved Danske Bank, Camilla Hager (34) gründer og daglig leder i HvabeHager AS og Jan Petter Lindbak (33) fra Lindbak AS.

Utdannelse fra utlandet

På Ledelseskonferansen 2018 som ble arrangert på Scandic Lerkendal tirsdag ble det klart at Lindbak er kåret til årets ledertalent under 38 år.

Lindbak er utdannet siviløkonom fra USA og London, og begynte sin yrkeskarriere i Morgan Stanley i San Fansisco. Deretter flyttet han til Oslo og jobbet fire år som konsulent i KPMG, før han kom han hjem igjen til Trondheim og familiebedriften Lindbak som selger kontormøbler.

Lindbak er i dag administrerende direktør i Lindbak AS, et datterselskap i Lindbak Gruppen AS. Lindbak gruppen har til sammen cirka 350 medarbeidere og hadde i 2017 en omsetning på 833 millioner kroner. Årsresultatet endte på 42,9 millioner i fjor, ifølge tall fra Brønnøysundregistrene. Hovedkontoret er i Trondheim. Det er 26 kontorer rundt om i landet og virksomheten har et datterselskap i Gøteborg i Sverige.

Tett på som coach

Lindbak selv opplyser i en beskrivelse av jobben sin at har er opptatt av at alle ansatte følges opp tett:

- Selv med de mest moderne oppfølgings- og kommunikasjonsverktøy jobber jeg konsekvent etter den filosofi at hyppig oppfølging og tilstedeværelse er viktig, og av den grunn er jeg ukentlig på reise til de lokale lederne, skriver Lindbak og legger til at fornøyde kollegaer er den viktigste ingrediensen for suksess.

Lindbak skriver at hans ansvar ligger i å være motivator, coach og sparringspartner, samt å gi trygghet i å ha løpende oversikt over strategi, aktiviteter og økonomi.

F.v.: Juryleder Marianne Kartum (advokat og partner Simonsen Vogt Wiig), adm. direktør Jan Petter Lindbak og Torbjørn Sneve (konsernsjef Adecco Norge).

Helikopterperspektiv

Juryen skriver dette i sin begrunnelse av å kåre nettopp Lindbak til det beste ledertalentet:

«Lederansvaret er komplekst ved at det krever forståelse for mange ulike fagfelt. Videre forutsetter det evnen til både å se innover i organisasjonen – for å forstå de interne mekanismene – og å ha helikopterperspektiv for å se det større bildet».

Disse har vært tidligere vinnere av Årets ledertalent i Trondheimsregionen:

2017: Marte Snorroeggen Wivestad, MOT Norge

2016: Tor Olav Mørseth, Adresseavisen

2015: Thomas Reinertsen, Reinertsen