Phonerep AS har drevet med reparasjon av smarttelefoner og nettbrett, men daglig leder og medeier Baard Anders Lindvaag sier at selskapet fikk for høye kostnader.

Selskapet har hatt avdelinger på kjøpesentrene Mercursenteret, Sirkus Shopping og på Stormsenteret på Tiller.

- Vi hadde noen lokaliteter som kostet for mye, og vi hadde for lange åpningstider enkelte steder. Det gjorde at vi fikk for høye husleie- og lønnskostnader, sier Lindvaag til Adresseavisen.

- Livets rett

Han anslår at selskapet hadde ti til tolv ansatte på konkurstidspunktet, i både hel- og deltidsstillinger. Han er usikker på hva som skjer med den videre driften, men antar at det kan komme inn en ny driver av konseptet på Tiller.

- Tiller-avdelingen har tjent penger og har hatt livets rett, sier Lindvaag, som derimot ikke tror at han selv vil fortsette driften.

Lindvaag sier at bytte av skjerm og batterier har vært den desiderte største området for selskapet. Selskapet har foreløpig ikke levert inn regnskap for 2017, men gikk med underskudd på noen hundre tusen i hvert av de tre foregående årene.

Konkurranse

Adresseavisen fortalte nylig at Apple-forhandleren Eplehuset har åpnet egen autorisert serviceavdeling i Midtbyen i Trondheim, og i tillegg har også Apple-autoriserte Conmodo åpnet «drop-in» verksted i Trondheim.

Lindvaag sier likevel at de ikke har merket noe til den økende konkurransen.

- I alle år har vi hatt en naturlig nedgang i omsetningen fra desember til mars, og så har det tatt seg opp utover mot sommeren som har vært den beste tiden. Vi har trodd at vi skulle komme oss gjennom den nedgangsperioden også i år, men vi meldte oppbud da vi så at det ikke var mulig, sier han.

Phonerep har også avdelinger på Orkanger og i Oslo og Fredrikstad, som er organisert gjennom egne selskaper. Onsdag ble det også meldt oppbud i Phonerep Orkanger AS.

Advokat Frode Kvernrød er oppnevnt som bostyrer etter konkursen i begge selskapene.