Mersalg Gruppen har 260 ansatte i Norge og hovedkontor på Svebergtunet i Malvik. Selskapet er ledende i Norge på ulike tjenester til den norske dagligvarehandelen. De fleste ansatte jobber med salg over hele landet. Kosmetikkselskapet Loreal og Polarbrød er blant merkevarene Mersalg har som kunder.

På vegne av kundene gjør Mersalg salgsarbeidet mot dagligvarebutikkene, demonstrerer produktene i butikken og jobber med plassering av varene.

Mersalg Gruppen omsatte for om lag 120 millioner norske kroner i 2017.

Svensk-finsk kjøper

Kjøper er det svensk-finske investeringsselskapet Preato Capital gjennom selskapet SSNG Holding AB, skriver Mersalg Gruppen i en pressemelding.

Gjennom sine selskaper er SSNG Holding en stor nordisk leverandør av salgstjenester og produkter til dagligvarehandelen, servicehandelen og storkjøkkenmarkedet. Konsernet har 500 ansatte og omsatte for cirka 800 millioner svenske kroner i 2017. I pressemeldingen om oppkjøpet heter det at kjøpet styrker det svensk-finske konsernets posisjon i Norge.

Vil blir store i Norden

- Vi håper med dette at Mersalg skal gå fra å være store på salgstjenester til norsk dagligvarehandel til å bli store i Norden, sier gründer og styreleder Ivar Fjellseth. Han trekker seg seg helt ut av selskapet både som eier og styreleder etter oppkjøpet, men dagens administrerende direktør Frode B. Hansen fortsetter i sin stilling. Hansen fortsetter også som eier av selskapet.

Fjellseth forsikrer at Mersalg beholder alle arbeidsplassene i Norge og at hovedkontoret fortsatt skal være på Svebergtunet. Også navnet Mersalg Gruppen blir med videre, ifølge Fjellseth.

Del av nordisk konsern

Ivar Fjellseth understreker at oppkjøpet gjør at malvikselskapet blir del av et nordisk konsern. Han regner med at det vil styrke selskapets posisjon dagligvaremarkedet.

- Jeg er veldig fornøyd med oppkjøpet, sier Fjellseth. Han legger til at det også har sammenheng med at han selv er 65 år og er klar for å trekke seg tilbake og bli pensjonist.

- Mersalg kommer til å være i gode hender, også etter oppkjøpet, slår den avtroppende styrelederen fast. Han etablerte Mersalg i 1994.

Fjellseth var på 78. plass på inntektstoppen i Trøndelag i 2017.